Дороге озброєння до бою: обсяги і швидкість військової допомоги Україні повинні бути збільшені

21:48 8 квітня 2022 р.

Фото до новини

Надати Україні важке наступальне озброєння і ППО закликає Литва.

Країни-представники демократичної спільноти мають передати Україні важке озброєння, зокрема й наступального характеру, тому в Україні йде війна за захист усього світового правопорядку. Обсяги військової допомоги і швидкість постачання повинні бути збільшені. Про це у коментарі Guildhall заявив віце-спікер Сейму Литовської Республіки Паулюс Саударгас, пише Dailylviv.com.

«Ми маємо продовжувати збільшувати військову допомогу Україні та вдосконалити логістику для забезпечення безперервного потоку поставок. Час не на нашому боці, якби ми дали зброю перед війною, була б зовсім інша ситуація, ми раді, що отямилася Німеччина та інші наші партнери», — заявив литовський політик.

«Підтверджено постачання танків Чехією, я знаю, що Німеччина також розглядає постачання танків та іншої важкої військової техніки, і цей напрямок я вважаю критично пріоритетним. Україні потрібна важка військова техніка і важка військова техніка наступального характеру. Крім того, ми вітаємо постачання ППО європейськими партнерами, але потрібно більше систем і ракет до них, щоб зламати ситуацію в повітрі. Також мають бути поповнені системи протитанкових гармат, Javelin, Stinger та інші, всі ці системи мають бути поставлені в Україну», - вважає Паулюс Саударгас.

«Ми вітаємо рішення США про «ленд-ліз», дуже, хоч і зазначу, що таке рішення могло бути прийняте і тиждень, і два тому. Озброєння потрібне Україні сьогодні, не санкції вирішать геополітичну систему світу, а фронт вирішить. Саме тому прямо зараз Україні потрібне важке озброєння і повторюся, озброєння наступального характеру. Я закликаю всі цивілізовані держави, які можуть це зробити, – передайте Україні зброю для захисту миру», — підсумував віце-спікер Сейму Литви.

Раніше із закликом про збільшення військових постачань в Україну виступив тіньовий міністр оборони Канади, депутат канадського парламенту Джеймс Безан. За його словами, Канада має надати Україні протикорабельні ракети Harpoon, легкі бронемашини LAV та броньовані автомобілі швидкої допомоги, а союзники з НАТО - літаки МІГ-29.

Голова Євроради Шарль Мішель після удару РФ по Краматорську заявив про необхідність збільшити санкції проти Росії і надати більше зброї Україні.

Як повідомлялося, Великобританія збирається відправити в Україну бронетехніки. Насамперед заплановані до постачання колісні розвідувальні і транспортні бронеавтомобілі Mastiff та Jackal. Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес повідомив, що Британія надішле в Україну бронетехніку. 

Захід постачатиме Україні важку військову техніку, - керівник Міноборони Литви

Повне ембарго: Конґрес США заборонив імпорт російських нафти, газу і вугілля

Генасамблея ООН усунула росію з Ради з прав людини: як країни голосували

Словаччина передала Україні зенітно-ракетний комлекс протиповітряної оборони (відео)

Блінкен не бачить жодного сценарію, який не передбачав би перемогу України

ЄС надав Україні 1 млрд євро, а росії заплатив 35 млрд євро

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів