Словаччина передала Україні зенітно-ракетний комлекс протиповітряної оборони (відео)

18:05 8 квітня 2022 р.

Фото до новини

Словаччина передала Україні ЗРК С-300.


Про це написав прем'єр-міністр Едуард Хегер у своєму твіттері, пише Dailylviv.com.

Згідно з повідомленням TV Markíza, перекидання проходило в режимі секретності два дні. Спочатку ЗРК було переміщено ближче до східного кордону, а потім доставлено до України.

«Хочу підтвердити, що Словаччина надала Україні систему протиповітряної оборони С-300. Український народ хоробро захищає свою суверенну країну і нас теж. Наш обов’язок допомагати, а не залишатися осторонь й ігнорувати втрати людських життів під час агресії росії», – повідомив Херег.

С-300 - сімейство радянських зенітно-ракетних систем середнього радіуса дії. Серійне виробництво системи під індексом С-300ПТ було розпочато в 1975 році. В 1978 році були завершені випробування системи, а в 1979 році перший полк С-300 став на бойове чергування.

Залежно від конкретного типу установки і ракет-перехоплювачів, максимальна дальність може сягати 150, 200, 300 кілометрів.

Важливою якістю всіх комплексів сімейства С-300 є здатність працювати в різних поєднаннях всередині однієї модифікації в межах одного комплексу, між модифікаціями (обмежено), а також через різні мобільні вищі командні пункти вибудовувати в батареї з будь-якого складу, кількості, модифікацій, місця розташування, у тому числі з впровадженням інших комплексів ППО в єдину для всіх батарею

Сполучені Штати розглядають можливість відправки в Україну більш досконалої зброї

Система ППО Patriot уже захищає центральну Словаччину, С-300 можна передавати Україні

США нададуть Україні 800 систем ППО, 9 тис протитанкових комплексів, безпілотники

Уже в дорозі: НАТО скерував в Україну зенітно-ракетні комплекси

США нададуть Україні дрони-вбивці: що вони можуть

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів