путін купує блогерів, які займаються військовою тематикою

16:32 21 листопада 2022 р.

Фото до новини

Інститут вивчення війни повідомляє, що російські блогери, які займаються темами війни, потрапили під особливий захист Кремл

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com 

За інформацією американського аналітичного центру, вони користуються особливою незалежністю на тлі широко поширеної цензури, зокрема теж від Міністерства оборони. Однак це не означає незалежності від самого центру влади. Деякі інтернет-піарники навіть зайняли офіційні посади в Кремлі. Путін просував кількох відомих блогерів із великою кількістю передплатників, щоб охопити націоналістичну аудиторію. Однією з причин просування довірених блогерів, на думку аналітиків, є неможливість повністю контролювати популярну соціальну мережу, телеграм.

На думку авторів звіту, завдання прокремлівських онлайн-оглядачів — розбудити воєнний ентузіазм у росіян.

«Чи залишаться блогери лояльними до путіна та військових зусиль в умовах, коли армія продовжить воювати та терпітиме поразки? Як відреагує путін, якщо вони цього не зроблять?», — запитують аналітики Інституту дослідження війни. На їхню думку, ці питання можуть стати актуальними, оскільки путін посилить тиск на ту частину населення, яка не хоче «поставляти гарматне м’ясо».

Російська телепропаганда підбурює до геноциду українців

Пропаганда в РФ досягла сталінського рівня в СРСР

Ув'язнення і штрафи: путін підписав сталінські каральні закони

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

Спецслужби рф надсилають погрози на телефони бійців ЗСУ - Генштаб

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів