рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

13:02 8 червня 2022 р.

Фото до новини

Речник міністра-координатора спецслужб заперечив, що потік українців до Польщі нібито збільшив злочинність та загрожує безпеці поляків. Такі наративи нині активно поширює російська дезінформація та пропаганда

Наплив воєнних мігрантів з України не спричинив різкого зростання злочинності в Польщі. Інформацію про загрозу безпеці поляків з боку українців поширює російська пропаганда, заявив Станіслав Жарин. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«За інформацією польської прикордонної служби, з 24 лютого до Польщі прибуло понад 3,9 мільйона українців, які втікали від війни. Проте дані служб, відповідальних за громадський порядок та внутрішню безпеку, показують, що цей потік людей не спричинив різкого збільшення статистики, пов’язаної з подіями кримінального характеру, спрямованими як на українців, так і на поляків», – сказав речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

«Не можна сказати, що прийняття біженців у Польщі призвело до зростання злочинної чи розбійної діяльності. Ми бачимо, що російська пропаганда намагається продати нам цей наратив», – підкреслив він.

За словами речника, саме російська пропаганда та дезінформація стверджують, що «прийом біженців небезпечний для поляків через можливу злочинну діяльність, а також через занепад держави, що перестане бути ефективною через наплив великої кількості людей».

«Ці інсинуації російської пропаганди та дезінформації ґрунтуються не на фактах, як свідчить наведена мною статистика, а на певних емоціях, що природним чином з’являються в суспільстві», – зазначив він. «Це типові дії російської дезінформації», – додав Жарин.

«Ми чітко бачимо, що головним мотивом дій Росії проти Польщі в інформаційному просторі надалі є пробудження ворожості та неприязні між поляками та українцями. Однією з тем, що надалі поширюється різними способами, хоча впорядкована вона як єдине ціле – це намагання продемонструвати полякам, що допомога українцям є чимось небезпечним для держави та суспільства», – заявив він.

Жарин зазначив, що з російської сторони також вживаються дії, «які натякають на те, що Польща є країною, що загрожує Україні». «Останніми днями ми бачили, що Кремль поширює брехню про нібито плани Польщі напасти на Західну Україну», – сказав він.

«Російська пропаганда працює у двох напрямках. З одного боку, вона стверджує, що поляки є загрозою для України, а з іншого боку, що українці є загрозою для поляків», – застеріг речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин.

Спецслужби рф надсилають погрози на телефони бійців ЗСУ - Генштаб

Росія не зупиниться, поки не дійде до Польщі, - віцеспікер парламенту рф

Польща достроково розірвала угоду з росією про постачання газу

8 червня у Варшаві стартували інтеграційні уроки для польських і українських учнів

Україна і Польща домовились запровадити спільний контроль на кордоні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів