8 червня у Варшаві стартували інтеграційні уроки для польських і українських учнів

14:39 8 червня 2022 р.

Фото до новини

Завдяки інформаційно-комунікаційним технологіям можна буде усунути відмінності у навчальних програмах Польщі та України, а також зміцнити інтеграційні процеси між польськими та українськими учнями

У Варшаві починаються інтеграційні заняття для польських і українських учнів та їхніх учителів. Перші пілотні заняття у Центрі ІТ-освіти та комп’ютерних застосунків у Варшаві відвідали учні столичного загальноосвітнього ліцею №45 імені Ромуальда Трауґутта.Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Директор Центру ІТ-освіти та комп’ютерних застосунків Ян Алєксандер Вєжбіцький розповів, що під час занять використовуються сучасні технології. «Ми знаємо, що в Польщі та Україні існують різні навчальні програми. Проте ми намагатимемося усунути ці відмінності за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій. Вони дадуть змогу відбирати різноманітні теми та дозволять дітям знайти спільні сфери інтересів, для зміцнення їх творчих здібностей. Технології дадуть змогу вивчати різноманітні види явищ», – зазначив директор.

8 червня починається пілотна програма, пов’язана з природничими предметами. На відкритих уроках учні самостійно проводять досліди, а потім обговорюють їхні результати з учителями.

Директорка загальноосвітнього ліцею ім. Ромуальда Трауґутта Аґата Паллаш каже, що діяльність на свіжому повітрі зміцнює взаємини між учнями. «Кожна діяльність під відкритим небом позитивно впливає на інтеграцію, молоді люди спілкуються між собою, дружать, можуть обмінюватися власним досвідом, адже це найголовніше», – сказала директорка. «Як вчителі ми можемо намагатися підтримувати учнів, допомагати їм, але давайте скажемо відверто, одноліток, який має подібний досвід, здатний зрозуміти їх найкраще», – додала Аґата Паллаш.

Центр ІТ-освіти та комп’ютерних застосунків проводитиме відкриті уроки протягом 2022/2023 навчального року. Заняття можуть відвідувати польські та українські учні та їхні вчителі зі шкіл Мазовєцького воєводства.

У школах Польщі навчається уже понад 81 тис учнів з України

Учні і студенти з України зможуть продовжити навчання в Польщі

У Польщі приймають спеціальний закон про допомогу українським біженцям

Назвали місто в Польщі, де проживає найбільший відсоток українців

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів