У школах Польщі навчається уже понад 81 тис учнів з України

17:58 21 березня 2022 р.

Фото до новини

Приблизно 10% з українських учнів у Польщі навчається у підготовчих групах у 10,5 тис. шкіл.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

У польських школах вже навчається 81,3 тисячі учнів з України – це найновіші дані Міністерства освіти і науки Польщі. Голова міністерства Пшемислав Чарнек повідомив, що приблизно 8 тисяч з них навчаються у підготовчих відділеннях у 10,5 тисячах шкіл Польщі. У свою чергу, до варшавських шкіл станом на сьогодні вже ходить 10 тисяч учнів, котрі прибули з України.

Міністр додав, що умовою для відкриття в школі підготовчого відділення є певна кількість годин вивчення польської мови:

«Необхідний мінімум з цих 20 годин у 1-3 класах – 6 годин польської мови. Все інше, цілих 14 годин, що залишилися, повністю залежить від директора школи та педагогічної ради. Якщо ці 6 годин стануть 20 годинами польської мови – це теж добре. Якщо знайдуться вчителі, які захочуть навчати цих дітей фізики чи хімії українською, – це теж добре. Якщо ми викладаємо математику польською мовою – це теж добре».

Міністр Пшемислав Чарнек повідомив, що діти з України отримають також 2000 ноутбуків. З їхньою допомогою діти зможуть навчатися дистанційно в українській системі освіти. Якщо учні приймуть таке рішення, то, як сказав Пшемислав Чарнек, «вони не підлягатимуть шкільному обов’язку в Польщі».

Учні і студенти з України зможуть продовжити навчання в Польщі

У Польщі приймають спеціальний закон про допомогу українським біженцям

Польща готує Антипутінський щит

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів