Польща готує Антипутінський щит

15:39 5 березня 2022 р.

Фото до новини

«Зараз в Україні йде війна, гігантська загроза з боку Путіна для України, але разом з цим додаткова загроза для Європи поширюється і на Польщу, і на Німеччину і на інші країни. Тому настав час для «Антипутінського щита». (…) Ми готуємо такий антипутінський щит» - сказав прем’єр-міністр Польщі.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Уряд Польщі готує «Антипутінський щит», який торкнеться тих сфер економічного життя, які постраждали внаслідок вторгнення Росії в Україну, заявив у п’ятницю прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

«Зараз в Україні йде війна, гігантська загроза з боку Путіна для України, але разом з цим додаткова загроза для Європи поширюється і на Польщу, і на Німеччину і на інші країни. Тому настав час для «Антипутінського щита». (…) Ми готуємо такий антипутінський щит» - сказав прем’єр-міністр.

Він уточнив, що щит стосуватиметься усіх елементів економічного життя, а саме економічного розвиту, валюти, інфляції, процентних ставок. Прем’єр-міністр нагадав, що під час пандемії уряд Польщі рятував робочі місця за допомогою Антрикризового щита, а під час інфляції було впроваджено Антиінфляційний щит.

Матеуш Моравецький підкреслив, що теперішній зріст цін на паливо є прямим наслідком російського нападу на Україну.

«Весь світ зрозумів, що відбувається, і весь світ ставить під сумнів поставки з Росії, і це дорогий процес», додав керівник уряду. Також він визнав, що через розгортання війни польська валюта падає в ціні.

«Але ми знаємо, як захистити злотувку і не має підстав думати, що у довшій перспективі злотий буде слабкою валютою. Ми прекрасно знаємо, що робити в такій ситуації й мусимо пережити цей період, і ми витримаємо цей час» - підкреслив Моравецький.

Найбільші черги на кордоні у КПП Краківець, Рава-Руська та Грушів

На кордоні з Польщею знову збільшилися черги на виїзд

Російський літак вилетів до Вашингтона

Десята доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню

Грузинські воїни готуються розпочати наступ на окуповані Росією Абхазію та Південну Осетію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів