У Польщі створюють урядову групу для підготовки до можливого напливу біженців з України

17:35 16 лютого 2022 р.

Фото до новини

Прем'єр Польщі у найближчі дні призначить групу, яка займатиметься питанням можливого напливу мігрантів з України у разі вторгення Росії.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Найближчими днями у Польщі буде створена урядова група для підготовки до можливого напливу біженців з України, яким загрожує російська агресія. «На жаль, ми також повинні бути готові до найгіршого», - сказав прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький.

На брифінгу в селі Толче на Підляшші голова уряду Польщі повідомив, що підготовка до можливої імміграції українців обговорювалася у вівторок на засіданні Кабінетної ради:

«У найближчі дні я призначу групу, що складатиметься із віцеміністрів декількох відомств, яка займеться питанням підготовки можливих місць, логістики, інфраструктури, транспортування та відповідного забезпечення у службі здоров’я, закладах освіти з погляду цього чорного сценарію».

Прем'єр додав, що найгіршим сценарієм стане повномасштабний напад Росії на Україну. Він запевнив, що в разі такого розвитку подій Польща готова надати гуманітарну допомогу українцям. За словами заступника голови Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Мацєя Вонсіка, основою для підготовки є Національний план антикризового управління, доповнений оперативними планами, натомість у районах воєводи співпрацюють з органами місцевого самоврядування.

Наступного тижня Україна отримає першу партію оборонного озброєння з Польщі

Польські євродепутати стали на захист України від Росії

29 фур з гуманітарною допомогою перетнули польсько-український кордон (відео)

На українсько-польському кордоні облаштовують пункти для евакуації американців

Чехія готова до різної кількості біженців з України - заява уряду

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів