Чехія готова до різної кількості біженців з України - заява уряду

11:49 15 лютого 2022 р.

Фото до новини

Прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала заявив, що у разі загострення російської агресії країна готова прийняти будь-яку кількість біженців із України.

Про це інформує Česka televize, пише Dailylviv.com.

"Чехія готова до різної кількості біженців, які можуть прибути з України в разі ескалації конфлікту",- заявив прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала після засідання Ради державної безпеки.

Але він сподівається, що такої ситуації не трапиться і напругу буде знято. У разі погіршення ситуації між Україною та Росією МВС хоче зосередитися переважно на гуманітарній допомозі на місцях.

"Якщо Словаччина попросить допомоги, на кордон між Словаччиною та Україною надішлють допомогу - контингент чеських поліцейських",- заявив урядовець.

За словами Фіали, Чехія готова до всіх варіантів і сценаріїв, які можуть виникнути у зв'язку з напругою на українсько-російському кордоні. «Ми віримо, що дипломатичні переговори триватимуть і що ситуація врешті-решт буде вирішена мирним шляхом», – додав прем’єр-міністр.

Фіала нагадав, що наприкінці січня уряд Чехії вирішив передати Україні 4006 одиниць артилерійських боєприпасів калібру 152 міліметри на суму 36,6 мільйона крон. «Інших таких конкретних кроків наразі не планується, але ми готові відповісти на будь-які вимоги української сторони», – сказав прем’єр.

За словами Фіали, Чехія повинна бути готова до того, що конфлікт може загостритися і послідуватиме прибуття біженців з України. «Ми готові до різної кількості мігрантів, які можуть приїхати з України», – сказав він. Рада державної безпеки займався безпекою, гуманітарними питаннями чи питаннями охорони здоров'я, пов'язаними з міграційною хвилею. Відповідні органи та міністерства готові розібратися з ситуацією, додав прем’єр-міністр.

На південно-східному кордоні Польщі з Україною розташовуються додаткові сили США

Неподалік Ряшева у Польщі приземлилися близько 1700 американських десантників: буде ще 3 тисячі

На українсько-польському кордоні облаштовують пункти для евакуації американців

ЗМІ поширили фейк про переведення дипломатів Посольства Великобританії з Києва до Львова

Знищення грін-карт і неоформлених паспортів у Посольстві США в Києві офіційно не підтверджено

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів