У Чехії та Польщі - найменше безробітних серед країн ЄС

21:25 2 липня 2020 р.

Фото до новини

За даними Євростату, у травні найменше безробіття серед країн Євросоюзу було у Чехії, Польщі та Нідерландах, а найбільше – в Іспанії

 Про це інформує Польське радіо.

У травні число безробітних у Європейському Союзі становило 6,7 відсотка. Ще у травні воно було на рівні 6,4 відсотка, – йдеться у даних Євростату. Найнижче безробіття було у травні в Чехії (2,4 відсотка), у Польщі (3 відсотки) та в Нідерландах (3,6 відсотка).

Найбільше безробіття було в Іспанії (14,6 відсотка), Греції (14,4 відсотка) та на Кіпрі (10,2 відсотка).

«Попри перешкоди та виклики, призведені пандемією Covid-19, рівень безробіття у Польщі залишається дуже низьким і є другим найменшим у ЄС», – написало у Твіттері Постійне представництво Польщі при Євросоюзі.

Водночас, як повідомила у четвер міністр родини, праці та соціальної політики Марлєна Мальонґ, у червні в Польщі число безробітних збільшиться на приблизно 18 тисяч. Вона додала, що за даними відомства, наприкінці цього року рівень безробіття буде одноцифровим. Міністр нагадала, що 30 травня цього року у Польщі був 1 млн 11 тис. безробітних і шестивідсотковий рівень безробіття.

За даними Євростату, у травні рівень безробіття становив 7,4 відсотка в Єврозоні, порівняно з 7,3 відсотка у квітні. Рівень безробіття у всьому ЄС збільшився у травні до 6,7 відсотка з 6,6 відсотка в квітні.

За підрахунками Євростату, у травні 14 млн 366 тис. чоловіків та жінок в ЄС, з яких 12 млн 146 тис. у Єврозоні, не мало роботи. Порівняно з квітнем, число безробітних збільшилося в ЄС на 253 тисячі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів