Знищення грін-карт і неоформлених паспортів у Посольстві США в Києві офіційно не підтверджено

11:39 15 лютого 2022 р.

Фото до новини

Дійсні паспорти не були знищені, запевнив у понеділок речник Держдепартаменту США.

Закриття посольства США в Києві включало знищення деяких імміграційних і проїзних документів як частину протоколу щодо захисту конфіденційної інформації. про це повідомило видання The Hill, пише  Dailylviv.com.

Держсекретар Ентоні Блінкен оголосив у понеділок, що США закриють своє посольство в Києві на тлі загроз російського вторгнення в Україну, яке, за попередженнями чиновників, може бути розпочато в будь-який момент. Серед документів, які знищуються, є грін-карта та неоформлені паспортні документи. 

Речник Держдепартаменту США Нед Прайс у понеділок на брифінгу з журналістами заявив, що не може розповісти подробиці щодо знищення документів у посольстві США в Києві, але заявив, що дійсні паспорти не були знищені.

"Є стандартний набір процедур, які ми запускаємо, коли починаємо скорочення посольства", - сказав Прайс. «Ми вжили розумних запобіжних заходів, коли справа стосується конфіденційних документів, конфіденційного обладнання, але просто не можемо надати багато деталей».

Прайс зазначив, що приміщення посольства охороняє поліція Національної гвардії України і що американські дипломати мають намір зрештою повернутися до посольства в Києві.

Дипломатів з Києва переміщують до представництва США у Львові, місті, що розташоване ближче до кордону з Польщею. З минулого тижня адміністрація Байдена видала термінові вказівки американцям покинути Україну на тлі загрози початку конфлікту, попереджаючи, що не проводитиме масову евакуацію.

Але водночас адміністрація наголосила, що все ще енергійно веде дипломатію з Москвою і що підтримка відкритого спілкування є частиною зусиль, щоб запобігти ймовірному російському вторгненню. 

Очікується, що США отримають письмові відповіді від Росії на кореспонденцію, надіслану раніше з Вашингтона, в якій пропонувалися переговори щодо вирішення взаємних проблем безпеки.

Водночас посольства США в регіоні, наприклад, у Варшаві, Польща, готуються до напливу українських біженців та обслуговування американських громадян.

Повірена у справах США Крістіна Квін та інші американські дипломати терміново переїжджають до Львова

Іноземні громадяни, які живуть у Києві, планують перечекати напад Росії у Львові

ЗМІ поширили фейк про переведення дипломатів Посольства Великобританії з Києва до Львова

Греція скоротила штат посольства в Україні і закликає своїх громадян покинути її

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів