Росію та НАТО запросили на черговий раунд перемовин про Україну

19:01 18 січня 2022 р.

Фото до новини

Єнс Столтенберґ пропонує цикл зустрічей «у найближчому майбутньому», головна тема – загроза російського вторгнення в Україну.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ запросив Росію та союзників НАТО на новий раунд переговорів у зв’язку з ймовірним російським вторгненням в Україну. Політик пропонує цикл зустрічей «у найближчому майбутньому». Єнс Столтенберґ зустрівся у цій справі 18 січня з канцлером Німеччини Олафом Шольцом (на світлинах унизу).

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Як сказав голова Північноатлантичного альянсу, розмови з Росією мають на меті розвіяти побоювання союзників стосовно можливого вторгнення в Україну, але теж НАТО хоче почути, які побоювання має Росія, а також спробувати знайти спосіб запобігти військовій атаці проти України.

Столтенберґ також наголосив, що НАТО готове вислухати точку зору Москви, але не піде на компроміс, якщо йдеться про засади, якими керується у своїй діяльності та які стосуються здатності захищати своїх союзників.

«Ми вислали Росії дуже чіткий сигнал – якщо вона знову використає силу проти України, то це призведе до високих коштів, які Москва буде змушена за це заплатити – економічні санкції, політичні та фінансові санкції. Союзники НАТО запевняють про свою підтримку для України», – сказав Столтенберґ.

Російський міністр закордонних справ Сєрґєй Лавров, зі свого боку, сказав, що Москва чекає на відповідь Заходу у справі вимог, які були озвучені минулого тижня на засіданні Ради НАТО-Росія. І щойно після отримання цієї відповіді Кремль буде продовжувати розмови у справі України.

Прикордонники зміцнюють колючим дротом західний кордон

Тренери зі збройних сил країн-НАТО розпочинають навчання військових на Львівщині

Конфлікт на Донбасі вступає у нову стадію: Росія стягує війська до кордону з Україною

Росія стягує війська до кордону з Україною і попереджає НАТО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів