Путін хоче знищити Європейський Союз

22:28 5 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Путін використовує енергетику як зброю, намагається розділити країни ЄС, ввести брехливий наратив і пропаганду про причини енергетичної кризи.

Про це заявила єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоханссон, повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«Путін хоче знищити Європейський Союз; використовує енергію як зброю, намагається представити фальшивий наратив і хоче розколоти нас. Нам потрібно активізувати зусилля для внутрішньої безпеки ЄС, включаючи зовнішні кордони та критичну інфраструктуру», сказала Ілва Йоханссон.

У вівторок під час конференції Warsaw Security Forum Йоханссон взяла участь в дискусії про безпеку в Європейському Союзі у зв’язку з російським повномасштабним вторгненням в Україну.

Єврокомісарка підкреслила, що однією з цілей путіна є знищення Євросоюзу. «Ми повинні переконатися, що він зазнає невдачі; це було би величезною загрозою для всіх нас. Ми повинні бути сильними та єдиними», - зазначила вона. За її словами, путін «використовує енергетику як зброю, намагається нас розділити, намагається ввести брехливий наратив і пропаганду про причини енергетичної кризи».

Йоганнсон визнала, що дії Росії спричинили багато викликів внутрішній безпеці ЄС. Вона наголосила, що ЄС повинен бути набагато більше зосереджений на захисті критичної інфраструктури, особливо після атак на газопроводи Nord Stream 1 і 2 у Балтійському морі.

Вона повідомила, що в інституціях ЄС триває робота над новим законом, який регулює захист критичної інфраструктури. Єврокомісарка Йоханссон повідомила, що рішення включають зобов’язання держав-членів діяти у сфері захисту інфраструктури в 11 різних секторах – окрім енергетики чи транспорту, це також такі сфери, як чиста вода, постачання продуктів харчування тощо.

Єврокомісарка Йоханссон підкреслила, що це питання необхідно вирішувати на європейській арені, оскільки велика частина критичної інфраструктури спільно використовується різними країнами ЄС, і наслідки її можливого пошкодження можуть мати негативні наслідки в усій Унії.

«Війна також є можливістю для злочинців: торговців людьми, зброєю, контрабандистів - людей, зброї, наркотиків», - сказала Йоханссон, підкресливши, що в таких обставинах необхідно краще захищати зовнішні кордони ЄС.

Йоханссон також запитали про наплив мігрантів з України. За її оцінкою, Європейський Союз, особливо країни з найвищим відсотком українських тимчасових переселенців на душу населення – Чехія, Польща і Литва – добре справляються у цій ситуації, також і з погляду безпеки. Єврокомісарка підкреслила, що незважаючи на приплив великої кількості мігрантів, ситуація є під контролем служб, а також успішно виявляються небезпечні люди, які намагалися використати міграційну кризу, щоб пробратися в ЄС.

Рада безпеки ООН збереться для обговорення збитків, завданих газопроводу Північний потік

Європа буде готова до зими з 1 жовтня: російський газ замінить СПГ

ЄС набагато сильніший за Росію і змусить її відступити з України

Про наміри путіна попереджала не тільки Польща

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів