Три труби Nord Stream будуть назавжди непридатні для використання, - припущення Німеччини (відео)

15:22 28 вересня 2022 р.

Фото до новини

Німецькі служби безпеки припускають, що три труби газопроводу в Балтійському морі Nord Stream 1 і 2 будуть назавжди непридатні для використання після ймовірних актів саботажу.


Про це інформує Tagesspiegel, пише Dailylviv.com

Якщо газогони швидко не відремонтувати, велика кількість соленої води потрапить у трубопроводи та роз’їсть їх, повідомляє Tagesspiegel з посиланням на урядоі кола.

Тим часом кризова група Федерального міністерства закордонних справ також взялася за розслідування інциденту, а кілька федеральних міністерств і Канцлерство обговорюють наслідки.

Як перший крок федеральна поліція посилює контроль над суверенними водами Німеччини, а їхні кораблі ретельніше спостерігають за відповідними маршрутами критичної інфраструктури. Крім того, федеральні землі мають посилити охорону прибережних районів Північного та Балтійського морів. Захист терміналів зрідженого газу, які зараз будують, підводних і телекомунікаційних кабелів також викликає занепокоєння.

Так само, як Комісія ЄС, органи безпеки Німеччини припускають акт саботажу.

Є підозра на цілеспрямовані вибухи, оскільки дуже великі витоки газу.

Через складність диверсії, експертні урядові кола вважають, що її міг здійснити лише державна структура. Припущення йдуть у бік Росії, але мотив незрозумілий.

Зараз BND відіграє провідну роль у розвідці і оцінює супутникові зображення можливих переміщень кораблів напередодні вибухів.

Одна з теорій полягає в тому, що водолази могли закласти вибухівку в двох трубах "Північного потоку-1" і в одній із двох труб "Північного потоку-2", яка ще не працює. Згідно з інформацією Tagesspiegel, величезні витоки вказують на те, що вибухи були цілеспрямовані.

Існує також значна відстань між трьома місцями, де виникли витоки. Через розмір витоків у труби може потрапити надзвичайно велика кількість солоної води.

Лише труба «Північний потік-2» може постачати газ. Незважаючи на те, що останнім часом газу через Nord Stream 1 більше не було, а Nord Stream 2 не було введено в експлуатацію через напад Росії на Україну, ця справа викликає нові питання щодо енергетичної безпеки в Німеччині та Європі. Після ймовірних атак ціни на природний газ знову піднялися.

Одним з бенефіціарів високих цін є Росія з її президентом путіним. Водночас Росія зазнала мільярдних збитків від понівечених трубопроводів. Одна з чотирьох труб "Північного потоку-2" була єдиною, яка залишилася неушкодженою та працює. Теоретично Росія могла би запропонувати черех неї транспорт газу, від якого федеральний уряд, швидше за все, відмовиться.

Зараз Німеччина намагається додатково проаналізувати ситуацію з датською та шведською владою, але провести відповідні пошуки на глибині від 70 до 80 метрів дуже складно.

Данська сторона заявила в середу, що розслідування в морі може бути проведено лише через тиждень-два. Через проблеми безпеки.

Європа буде готова до зими з 1 жовтня: російський газ замінить СПГ

ЦРУ попереджало Німеччину про витік газу з Північного потоку за кілька тижнів до катастрофи

Nord Stream могли підірвати: газ з рф в Європу має тепер два шляхи - через Польщу або Україну

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів