У ФРН припиняють прийом біженців з України

11:13 4 вересня 2022 р.

Фото до новини

Через брак місць для розміщення і фінансових ресурсів дедалі більше міст, громад і навіть федеральних земель у Німеччині змушені припинити прийом біженців з України.

Низка федеральних земель Німеччини побоюються, що найближчим часом вони досягнуть межі своїх можливостей щодо прийому і розміщення біженців з України. На цьому тлі 12 з 16 федеральних земель уже оголосили про тимчасову зупинку прийому біженців за системою первинного розподілу. Про це повідомляють у суботу, 3 вересня, видання групи Redaktions Netzwerk Deutschland (RND) з посиланням на відповідь пресслужби МВС ФРН на запит редакції. Про це повідомляє DW, пише Dailylviv.com

За даними МВС Німеччини, сьогодні в країні зареєстровано понад 980 тисяч українських біженців, які прибули до ФРН після початку війни. "Міністерство в курсі, що кілька федеральних земель висловили стурбованість з приводу того, що скоро вони досягнуть межі своїх можливостей (з прийому біженців. - ред.), - у тому числі через збільшення кількості людей, які прибувають до Німеччини "Балканським маршрутом", – підтвердили у пресслужбі МВС ФРН.

Тим часом розподіл біженців федеральними землями, як і раніше, можливий, оскільки великі землі на даний момент продовжують їх прийом, додали в міністерстві.

Раніше газета Süddeutsche Zeitung писала, що комуни в землях Бранденбург і Північний Рейн - Вестфалія припинили прийом біженців, оскільки кількість зареєстрованих там людей, які можуть претендувати на отримання соціальної допомоги, вичерпано.

Зі свого боку прем'єр-міністр федеральної землі Баден-Вюртемберг Вінфрід Кречман (Winfried Kretschmann) наприкінці серпня попередив, що для розміщення біженців, можливо, знову доведеться використовувати спортивні зали. "Ми вже зараз прийняли більше біженців, ніж під час кризи 2015 року. Населенню (Німеччини. - ред.) варто готуватися до того, що ми знову опинимося у скрутному становищі", - наголосив він.

Міністр внутрішніх справ Саксонії Армін Шустер (Armin Schuster) надіслав листа голові МВС ФРН Ненсі Фезер (Nancy Faeser), у якому вказав на труднощі з розподілом та інтеграцією біженців. При цьому він нагадав про недавню спробу невідомих підпалити в Лейпцигу дитячий садок, до якого ходять, зокрема, діти українських біженців.

У той же час міністр внутрішніх справ Баварії, голова Конференції міністрів внутрішніх справ федеральних земель ФРН Йоахім Херман (Joachim Herrmann) повідомив RND, що на даний момент Баварія ще має можливості для прийому біженців, проте "дедалі більше місць їх розміщення виявляються заповнені". На його думку, причиною проблем з розміщенням є не лише велика кількість біженців з України, а й програми, що активно просуваються новим урядом з надання притулку в Німеччині.

Позиція Німеччини щодо України докорінно змінилась, - Шольц

Українські біженці значно підвищать економічний потенціал Польщі

Кількість біженців, які повернулися в Україну за останній місяць, зросла на 24%: скільки їх

У червні найбільше біженців з України прийняли чотири країни ЄС

Біженці з України в час війни: 7 країн, через які виїжджали, - дані ООН

Біженці за кордоном будуть отримувати всі соціальні виплати і пенсії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів