Не порівняти вплив Дубневичів на облраду попереднього скликання з впливом Винниківської тютюнової фабрики - на теперішню,- ексголова (відео)

21:08 11 вересня 2021 р.

Фото до новини

“Можу однозначно сказати, що не порівняти вплив братів Дубневичів на обласну раду попереднього скликання з впливом Винниківської тютюнової фабрики на теперішню політику”.


Відео: ЛМР

Про це вчора, 10 вересня, в ексклюзивному інтерв’ю у Львівському пресклубі заявив голова Львівської обласної ради (2015-2020 р.р.) Олександр Ганущин, пише Dailylviv.com.

За його словами, політика будується на епатажі, на просуванні вперед. За попередньої каденції все це було набагато скромніше.
                   
- Коли на з'їзді ЄС довідався про свій номер у партійному списку на виборах до Львівської обласної ради (10-й - DL), то стало очевидним, що готується інший сценарій - хто має очолити обласний парламент після виборів. Причина, чому так сталося, думаю, є формування ради виключно за партійними списками. Тоді починає домінувати політика. У середовище влилися нові люди, середовище абдгрейднулося, змінилися акценти формування політичного процесу і було прийнято рішення зробити ставку на іншу людину – Ірину Гримак.

Зрештою, також треба врахувати і вплив Винниківської тютюнової фабрики, тому я став зайвим у цьому процесі, - зазначив Олександр Ганущин.

- З олігархів українських, хто має найбільші впливи на політичне і економічне життя Львівщини - Ахметов, Коломойський, Пінчук?

- Бог милував. Тут немає настільки представлено інтересів людей, яких ви назвали, щоб вони нею впритул займалися. Це - не Дніпропетровська, не Запорізька область, не частина Донецької, Луганської. Навіть Бурштинський енергоострів програє за вагою бізнесу, котрий зав’язаний на Буковелі.

- Шмигаль - людина Ахметова?

- Ні, Денис Анатолійович - дуже талановитий менеджер.

- Сім’я Козицьких, Григорій Козловський, брати Дубневичі - хто є номер один на Львівщині?

- Це - різні за впливом середовища, в дуже різних сферах. Найбільш динамічне середовище - це сім’я Козицьких.

- Це тому, що ви географ і ваша спеціальність - раціональне використання природних ресурсів?

- Це - один з дуже системних бізнесів, котрий працює на Львівщині. На Львівщині немає видимої історії з домінуванням тієї чи іншої групи. Тривалий час не було. Останнє таке серйозне суперництво було пов’язане з історією між Димінським і Медведчуком, але вона була похідною від національних питань, які тоді активно розвивалися. Зараз усі ці групи намагаютьмся бути максимально європеїзованими. У нас відбуваються абсолютно нормальні європейські процеси. І люди на Львівщині, котрі мають багато грошей, це добре. Бо є робочі місця, рух інвестицій. Є ще Кривецький, але він здебільшого в тіні.

- Команда Козловського може змінити поведінку територіальної партійної організації ЄС?

- Думаю, зараз - ні. Його бізнес став дуже серйозним об'єктом атаки. В основі - політична діяльність.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів