Синютка і Ганущин з ЄС розпочинають коаліційну боротьбу за посаду голови Львівської обласної ради

13:27 26 листопада 2020 р.

Фото до новини

У голови Львівської територіальної організації "Європейська солідарність" народного депутата Олега Синютки і ще чинного голови облради-однопартійця Олександра Ганущина невипадково є різні погляди на депутатську більшість у новообраній Львівській облраді.

Про це , пише DailyLviv.

Сьогодні голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, який назвав себе представником фракції "Європейської солідарності", написав у Фейсбуці:

"Перше засідання сесії Львівської обласної ради VIII скликання може відбутися вже 1 грудня 2020 року. Найближчим часом 9 політичних депутатських фракцій, партії яких отримали 5% і більше голосів виборців, визначаться у який спосіб вони формуватимуть дієздатну депутатську більшість. 

Ту більшість, котра спільно генеруватиме усі рішення Львівська обласна рада, відстоюватиме їх у постійних депутатських комісіях та голосуватиме в сесійному залі.  

І, звісно, саме ця більшість (у Верховній Раді України її ще називають коаліцією) нестиме політичну відповідальність за роботу обласної ради і обере президію (голова, заступники, постійні комісії), котра управлятиме усіма процесами.

Фракція Європейська Солідарність є переможцем цих місцевих виборів, і як її представник викладаю своє бачення на майбутню депутатську більшість: 

Європейська Солідарність – 28 депутатів; Батьківщина – 7 депутатів; Голос – 7 депутатів;  Народний Рух України – 6 депутатів; Українська Галицька Партія – 6 депутатів.  

Саме ці 5 політичних сил мали б, на мою думку, створити стійку депутатську більшість, котра б працювала на Винниченка майбутні 5 років.   

Хто за межею? 

ВО Свобода – 6 депутатів. Тому що «Солідарність» саме з ними мала найбільші проблеми у минулому скликанні. І, зрештою, бо при формуванні обласних рад у сусідніх Тернополі https://cutt.ly/thsMuSH та Івано-Франківську https://cutt.ly/OhsMawb вони переступили червоні лінії. 

Об'єднання "Самопоміч" – 9  депутатів. Ну надто ми вже розійшлися в поглядах, особливо на останніх виборах міського голови Львова.  

Із ким не можна. Або про головне – про «червоні лінії»: 

Слуга Народу – 9 депутатів. Тому що ми зовсім різні або полярні. Бо це зрада виборця. Зрештою, гарні хлопці і дівчата на Львівщині не виправдовують проросійські цінності, знищення економіки і «турбопрофесійність» усієї команди #Володимира_Зеленського.

За майбутнє – 6 депутатів. Самі люди симпатичні, а от партія – ні. Зрештою, справа навіть не в Коломойському і ще там комусь. Якось не виходить з тими, чий лідер відкрито зневажає нашого у прямих ефірах.   

Ось таке моє бачення, моя візія на побудову сильної, дієздатної і проєвропейської обласної ради. Уже найближчим часом представлятиму її як один із можливих кандидатів від Європейська Солідарність на голову Львівська обласна рада всередині фракції.   

Через годину після цього поста Олександра Ганущина у соцмережі народний депутат України, голова Львівської територіальної організації партії "Європейська солідарність" Олег Синютка повідомив у Фейсбуці, що його партія "запропонувала  "Самопомочі", "Свободі", "Голосу", "Батьківщині", "Народному Рухові України", "Українській Галицькій Партії" створити більшість у Львівській обласній раді. Переконаний, що це конкретний приклад реалізації плану об‘єднання проукраїнських сил, як на місцевому, так і на загальнодержавному рівні". Голова Львівської територіальної організації "Європейська солідарність" Олег Синютка підписав Меморандум про співпрацю політичних партій у Львіській обласні раді і надіслав його шести партіям, яким запропонував партнерство.

Цікаво, що обидва ці дописи - Ганущина і Синютки - послідовно розміщені на сторінці у Фейсбуці Ірини Гримак, яка, за попередньою інформацією від її однопартійців, мала би замінити Олександра Ганущина на посаді голови Львівської облради. Зробити таке розміщення дорписів без дозволу адміністратора цієї сторінки неможливо, тож, можна прогнозувати, що Ірина Гримак розглядає два варіанти свого обрання головою: як семипартійною коаліцією Олега Синютки, так і п'ятипартійною - Олександра Ганущина. У кожному разі вирішальним буде голос фракції депутатів від "Європейської солідарності". 

Нагадаємо, що у Львівській міській раді депутатська більшість - поки що неофіційна - утворена з представників "Європейської солідарності", "Свободи" і "Варти". Без депутатів "Голосу " і "Самопомочі". 

Шестеро новообраних депутатів Львівської обласної ради відмовилися отримувати депутатське посвідчення

Новий портрет Львівської облради

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів