Голова Львівської облради діє за порадою Президента України

18:43 27 листопада 2020 р.

Фото до новини

Навколокоаліційні баталії у новообраній Львівській обласній раді посварили між собою керівників ЛОДА і голову Львівоблради.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Холод публічно - у пості на Фейсбуці - запідозрив голову Львівської обласної ради Олександра Ганущина в тому, що останній "керує всім процесом у "Європейській солідарності": "Читаю дописи вже КОЛИШНЬОГО очільника Львівської обласної ради Олександр Ганущина щодо його візії МАЙБУТНЬОЇ Львівської обласної ради і виникає лише одне питання: у "Європейській Солідарності" на Львівщині всім процесом одноосібно «заправляє» Олександр Олександрович?"

У коментарі до цього посту Олександр Ганущин написав: "Пане вже МАЙБУТНІЙ депутат Львівської обласної ради 8 скликання! Візії, в обговореннях яких приймають участь, є основою демократичних процесів. Про всяк випадок, цитую Вашого лідера". Голова облради тут подав посилання на публікацію Укрінформу про те, що Володимир Зеленський заявив: "Кожен з українців є президентом у своїй країні, і кожен відтепер несе відповідальність за свою державу".

Цю дискусію репліками викликав опублікований раніше вже не перший погляд Олександра Ганущина - цього разу оплачений автором як реклама у Фейсбуці - на майбутню діяльність Львівської облради. "Інформаційний простір наповнений версіями про формування депутатської більшості у Львівській обласній раді VIIІ скликання. І це нормально, - пише він. - Приміром, "Слуга Народу" вирішила уявити себе «центром прийняття рішень», котрий мало не претендує на створення якоїсь альтернативної депутатської більшості. Що ж, бажаю успіху політичній силі імені #Володимира_Зеленського... 

На практиці дуже важливо забезпечити баланс членства всередині різних комісій. Якби було можна, то половина депутатського корпусу обласної ради записалася б у комісію з питань бюджету. Це так, якби у будь-якій міській раді, до складу земельної комісії теж записалася б половина депутатів... У кожній раді при формуванні комісій є одна спокуса. Вона полягає у “нарізці” комісій не за професійною ознакою, а для того, щоби задовольнити якусь фракцію на право мати голову комісії, місце у президії, який не який предмет відання і все таке".

Далі Олександр Ганущин розповів про своє бачення кількості комісій - десяти - та їхнього розподілу між депутатськими фракціями. До десяти перелічених автором комісій Ганущин пропонує "сформувати" ще дві додаткові - "під погляд фракцій майбутньої депутатської більшості". "Таким чином, - підсумував він, - маємо пропозицію щодо майбутньої депутатської більшості і робочих органів обласної ради".

Ось така агресивна ініціативність Олександра Ганущина, який активно шукає способу зберегти за собою крісло голови облради, мабуть, нині не подобається ані голові Львівської територіальної організації партії "Європейська солідарність" Олегу Синютці, який має на цю посаду кандидатуру Ірини Гримак, ані керівникам Львівської облдержадміністрації, які стали депутатами від партії "Слуга народу", і остерігаються досвідченішого в політиці опонента, який може знайти спільну мову навіть з ДТЕК.

Голова ЛОДА і голова Львівської облради знімають маски

Синютка і Ганущин з ЄС розпочинають коаліційну боротьбу за посаду голови Львівської обласної ради

 
 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів