Голові і депутатам Львівської обласної ради дали 1,2 млн грн на допомогу малозабезпеченим

12:04 1 травня 2021 р.

Фото до новини

На членський внесок для Асоціації органів місцевого самоврядування „Єврорегіон Карпати - Україна” витратять більше коштів, ніж на допомогу родинам загиблих медиків від COVID-19.

Львівська обласна державна адміністрація і департамент фінансів ОДА  поінформували про фінансування з обласного бюджету в останній тиждень квітня, впродовж якого надано 77,8 млн грн. З них 51,3 млн грн – видатки розвитку, пише Dailylviv.

Зокрема, 34,4 млн грн спрямовано на капітальне будівництво об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення; 6 млн - поточний ремонт автомобільної дороги місцевого значення Завадка – Козьова; 1,2 млн грн - допомогу малозабезпеченим громадянам області за їхніми зверненнями до голови та депутатів обласної ради; 0,9 млн грн – реставрацію 4 церков; 0,4 млн грн -  допомогу на реабілітацію або санаторно-курортне лікування 32 особам з інвалідністю внаслідок  війни І, ІІ, ІІІ груп з числа осіб, які брали участь в АТО та Революції Гідності;  0,3 млн грн – членський внесок ; 0,2 млн.грн - допомогу на встановлення 4 пам’ятних знаків воїнам АТО; 0,2 млн грн - допомогу родинам загиблих медиків від COVID-19.

Також перераховано місцевим бюджетам субвенцію з державного бюджету на будівництво амбулаторій у сільській місцевості 10 млн гривень.

Решта коштів - 24,2 млн грн - спрямовано на підтримку життєдіяльності обласних бюджетних установ.

Щодо принципів розподілу бюджетних коштів, нагадаємо, депутат Львівської обласної ради Йосиф Ситник нещодавно прокоментував фінансову політику своїх колег так: "Спочатку влада у лютому 2021 р. забирає із загального фонду (ЗФ) обласного бюджету Львівщини (а це пряме наповнення бюджету платниками податків) 60 млн. грн. на премії чиновників ЛОДА + 3 млн.грн. на премії Львівській обласній раді + 10 млн.грн. на піарзаходи ЛОР і ЛОДА, а тепер у квітні верещить "людоньки, біда - нема коштів, щоб фінансувати обласні програми з бюджету розвитку, а тому треба негайно продавати комунальне майно на суму 129 млн.грн". А може, треба було зробити навпаки: прямі податкові надходження із ЗФ спрямувати  у бюджет розвитку на капітальне будівництво, а свої меркантильні чиновницькі інтереси відкласти на пізніше?".

Найбагатші і найбідніші територіальні громади Львівщини

За що АМКУ оштрафував ДТЕК Західенерго майже на 173 млн грн

Чотири причини для відмови у призначенні субсидій з 1 травня

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів