Мер Львова Садовий утаємничив, на який компроміс готовий піти з Козловським і Кривецьким

20:00 27 листопада 2020 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що під час місцевих виборів проти його кандидатури виступали нардепи Петро Порошенко і Віктор Медведчук.

Про це він розповів в інтерв’ю «Бабелю».

«Петро Олексійович дуже багато часу провів у Львові під час виборчої кампанії. Була задіяна вся топноменклатура «Європейської солідарності» («ЄС») — приїздили [Олександр] Турчинов, [Юрій] Луценко, [Олексій] Гончаренко і багато депутатів. Усі ходили і розказували, який Садовий поганий. В одному ключі працювали канали, підпорядковані [Віктору] Медведчуку, і канали, на які має вплив ЄС. Вони працювали в унісон з каналом «НТА», який належить панам Кривецькому і Козловському", — зазначив Садовий.

За його словами, канали, які пов’язані із Порошенком і Медведчуком, повторювали одні й ті ж новини та фейки про нього.

Також Садовий підкреслив, що Медведчука «витягли з анналів» після 2014 року, коли президентом став Петро Порошенко. Через деякий час Медведчук почав потрапляти у список найбагатших українців.

Андрій Садовий переміг у другому турі виборів мера Львова. Він набрав 62,25% голосів, тоді як його опонент, кандидат від «ЄС» Олег Синютка — 37,75%.

Того ж дня Садовий заявив про спробу «узурпувати владу» в місті. Він заявив, що міська виборча комісія ухвалила рішення, згідно з яким нова міськрада може працювати кілька тижнів без нього. За його словами, до цього рішення причетний депутат від «Європейської солідарності» Сергій Івах. А в «ЄС» меру порадили припинити «істерію».

Подаємо уривок інтерв'ю Андрія Садового «Бабелю».

Кор. Якщо ми так часто згадуємо прізвища Козловського і Кривецького, розкажіть про природу вашого конфлікту.

Садовий. Як вам сказати... Кривецький має вплив на партію «Свобода», Козловський — на фракцію «ЄС» [у львівській міськраді]. І одна, і друга мають до мене претензії впродовж дуже довгого часу — це і є природа конфлікту.

Кор. Це ж бізнесмени, вони не про політику. Що їм конкретно потрібно зараз — майно, земля?

Садовий. Напевно, є економічні інтереси, які не виходять назовні, але які штовхають до певних дій.

Кор. І, напевно, ви про них знаєте, але не говорите.

Садовий. Як міський голова я багато про що знаю, але сьогодні мені важливо, щоб ми почали роботу з чистого аркуша і місто мало прогнозоване майбутнє. Я хочу, щоб ці пʼять фракцій працювали на конструктив.

Кор. Ви зараз говорите, як типовий політик, але, наприклад, Козловському потрібні Брюховичі і Винники, а вам — підтримка міськради, на які компроміси заради цього ви готові йти?

На це та інші прямі питання про можливі перемовини з бізнесменами і можливу коаліцію в міськраді мер відповідав у дусі — компроміси можливі лише в рамках закону.

Кор. Якщо зараз «ЄС» захоче «свого» секретаря міськради, на такий компроміс підете?

Садовий. Зазвичай на секретаря я пропоную особу, яка має найбільшу підтримку у депутатському корпусі і за моєї памʼяті мою пропозицію завжди підтримували депутати. Так планую зробити і цього разу. Я не конфліктна особа. Вибори закінчились, я за майбутнє.

Замість Лопачака Садовий хоче секретаря ЛМР від Європейської солідарності

Засідання нелегітимного виконкому ЛМР скасували

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів