20 мільйонів українців можуть іммігрувати, якщо росія переможе Україну

23:19 19 лютого 2024 р.

Фото до новини

А потім путін нападе на країни Балтії і Польщу.

Про це написав у Forbes імміграційний адвокат США та Канади Енді Семотюк, інформує  DailyLviv.com.

Цього тижня виповнюється друга річниця вторгнення Росії в Україну. З 24 лютого 2022 року понад шість мільйонів українців покинули свою країну, понад 270 тисяч з них легально переїхали до Америки. Більшість міжнародних експертів погоджуються, що навіть з імміграційної точки зору російське вторгнення було гуманітарним жахом. Але виходячи з того, що зараз відбувається у Вашингтоні, ця міграція була лише прелюдією до того, що може відбутися.

Це пов’язано з тим, що минулого тижня нинішній спікер Палати представників Майк Джонсон не зміг розглянути законопроект про Україну в Палаті представників і замість цього оголосив перерву роботи в палаті до 28 лютого. Як тільки палата повернеться до роботи, бюджетний тиск і терміни стануть пріоритетними, оскільки законодавці прагнуть вкластися в терміни скорочення федеральних витрат на початку березня. Це витіснить тему України з порядку денного Конгресу. Деякі оглядачі вважають, що саме цього ввесь час прагнули колишній президент Дональд Трамп і Майк Джонсон

Деякі республіканці вважають, що хоча війна погана для України, ця країна розташована далеко від берегів Америки, і США мають більш нагальний пріоритет удома на південному кордоні. Останні опитування показують, що майже половина американців вважають, що США вже занадто багато витрачають на Україну. Це не зважаючи на те, що 90 відсотків цих грошей витрачається в Америці. Зрештою, на їхню думку, НАТО та Європа все ще допомагають, як і повинні, і Україна використовує свою технологічну силу, щоб долати багато викликів, з якими вона стикається.

Але кожен, хто знайомий з європейською історією до Другої світової війни, зокрема з походом Гітлера на війну як лідера нацистської Німеччини, зрозуміє, про що тут йдеться. Паралель з керівництвом Росією Путіна зараз, його дії в Сирії, його вторгнення в Молдову та Грузію, його захоплення Криму, його 10-річна війна на Донбасі та його вторгнення в решту України за останні два роки пояснює, чому залишати Україну на самоті в цей час, щоб відбити наступ Росії, є жахливою помилкою. Внаслідок Другої світової війни загинуло понад 50 мільйонів людей. Що нас чекає за нинішнього сценарію?

Розвиток подій у Європі надто передбачуваний. Як тільки Путін завоює Україну, він нападе на країни Балтії — нібито для захисту тамтешніх російських меншин, а потім на Польщу. Світ буде втягнутий у війну. Подобається це чи ні, але навіть якщо Трамп знову стане президентом, американські солдати будуть покликані до бою на європейській землі. Можна передбачити, що втрати, фінансові, економічні та кров'ю і потом, будуть величезними.

Розглянемо, наприклад, імміграційні аспекти того, що настане. Враховуючи, що шість мільйонів втекли з України, а вісім мільйонів були внутрішньо переміщеними особами з початку вторгнення, то якщо Путін зараз переможе, понад 20 мільйонів українців втечуть на захід. Європі це коштуватиме понад 1 трильйон доларів на рік. Та навіть якщо виїде лише три-чотири мільйони українців, тягар буде дуже значним. І це лише імміграційні наслідки провалу лідерства США на світовій арені.

Politico підрахувало, що витрати на посилення європейської безпеки, припускаючи повернення до витрат ВВП часів холодної війни для кожної країни ЄС, означатимуть додаткові 410 мільярдів євро на рік. Іншими словами, нова довгострокова холодна війна з Росією, у яку будуть втягнуті США, може коштувати близько 4 трильйонів доларів або й більше протягом десяти років.

Читайте такожСША менше допомагатимуть Україні, – Держдеп

За 20 років бойових дій в Афганістані, Іраку та Сирії зі скарбниці США було вичерпано 8 трильйонів доларів. Тому можна з упевненістю припустити, що ціна поразки України легко наблизиться або перевищить 8 трильйонів доларів для США протягом наступних 20 років.

Тирани у Китаї, Північній Кореї, Ірані та інших місцях, популісти та екстремісти в західних країнах також отримають сміливість бути більш різкими та вимогливими.

Зараз у Конгресі обидві сторони намагаються скласти нову пропозицію щодо іноземної допомоги/безпеки кордонів. Але поки Трамп і Джонсон тримають ноги на гальмах, здається, що з цього нічого не вийде. 

Читайте також: Нова стратегія США щодо України не передбачає деокупацію земель

За цих обставин американцям було б мудро прислухатися до слів колишнього президента Рональда Рейгана, який одного разу попередив: «У наш час ми повинні вибирати і вибирати мудро між важким, але необхідним завданням збереження миру та свободи та спокусою ігнорувати свій обов’язок і сліпо сподіватися на краще, тоді як вороги свободи з кожним днем ​​стають сильнішими».

Читайте також: У США оголосили про серйозну загрозу національній безпеці з боку Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів