Україна перебирає на себе ініціативу на фронті

13:31 6 вересня 2024 р.

Фото до новини

Україна поступово перебирає на себе ініціативу на фронті, хоча Росія продовжує тиснути на Донбасі.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на початку зустрічі Контактної групи з питань оборони України на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині, пише DailyLviv.com.

Нинішня зустріч, за словами американського міністра, відбувається у «динамічний і критичний момент», коли час відіграє важливу роль.

«Україна продовжує поступово перебирати на себе ініціативу на полі бою. ЗСУ наразі проводять операцію в Курській області. Кремлівська армія агресії зараз в обороні на своїй власній землі», – зауважив Остін.

Водночас визнав він, Москва продовжує свій наступ на сході України, особливо навколо Покровська. Путін, за словами Остіна, також перегруповує свої війська біля Курська; Кремль продовжує бомбардувати українські міста та мирне населення. Але Україна відмовляється схилитися, підкреслив політик.

Росія, нагадав міністр оборони США, уже заплатила величезну ціну за путінські імперські фантазії: з початку повномасштабного вторгнення, за даними Остіна, понад 350 тис. солдатів були вбиті або поранені; 32 морські судна були потоплені, зруйновані або пошкоджені, Росія вивела всі свої головні кораблі з Криму; було знищено один з трьох поромів і ще один не працює; було збито 97 бойових літаків.

Остін запевнив, що партнери стоять на боці України, і закликав усіх ще більше посилити та прискорити допомогу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів