У Закарпатському ТЦК спростували інформацію омбудсмена про смерть чоловіка від побиття

11:12 6 вересня 2024 р.

Фото до новини

У ТЦК нагадали, що надмірно сенсаційні заголовки та повідомлення у ЗМІ, які базуються на неповній інформації дестабілізують ситуацію та шкодять мобілізаційним заходам.

Про це інформує Закарпатський ТЦК і СП, пише DailyLviv.com.

У зв'язку з опублікованим дописом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, стосовно "Побиття та смерті мобілізованого громадянина України" Закарпатський ОТЦК та СП  заявив таке:

28 серпня поточного року громадянин  під час розпиття алкогольних напоїв зі своєю співмешканкою застосував до неї засоби фізичного впливу, внаслідок чого співмешканка змушена була звернутись до правоохоронних органів,

Після проведених відповідних законних процедур, чоловіка скерували до 2-го відділу Мукачівського РТЦК та СП для перевірки військово-облікових даних.  Де було встановлено, що він підлягає призову на військову службу по мобілізації, після проходження військово лікарської комісії. 

01.09.2024 року під час транспортування команди до навчального центру чоловік звернувся до військовослужбовців зі скаргами на погіршення самопочуття.

Ті відразу викликали карету швидкої допомоги. Чоловіка було госпіталізовано до КНП «Свалявська міська лікарня» Свалявської міської ради Закарпатської області, де він, на жаль, 04.09.2024 року помер.

Судово-медична експертиза встановила, що смерть настала внаслідок природного захворювання (ішемічний інфаркт лівої півкулі головного мозку) та не пов'язана з травмами.

Нагадаємо,  у квітні на Закарпатті військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів