На львівському курорті захопили чужу землю через кадастр. Схема

15:44 6 вересня 2024 р.

Фото до новини

Колишній держреєстратор вносив несанкціоновані зміни до автоматизованої системи Державного земельного кадастру, а саме – виправляв географічні координати земельних ділянок.

Про це інформує поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

Колишньому державному кадастровому реєстратору, який вносив несанкціоновані зміни до автоматизованої системи Державного земельного кадастру, корегуючи географічні координати земельних ділянок, розташованих в гірському курортному селищі, загрожує покарання — до шести років позбавлення волі.

Зловмисника викрили слідчі відділу поліції №3 Стрийського районного управління поліції за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури. 

Встановлено, що колишній посадовець вносив несанкціоновані зміни до автоматизованої системи Державного земельного кадастру, а саме – виправляв географічні координати земельних ділянок, розташованих у курортному селищі Славське. 

Таким чином, законна власниця ділянки площею 0,5 гектара та вартістю близько 660 тисяч гривень була позбавлена можливості користуватись своєю землею, натомість на  цій території у системі Державного земельного кадастру було зареєстровано п’ять нових ділянок.

Колишньому посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1, ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному — позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів