Підвищення зарплати медперсоналу - головна проблема реформування медгалузі, - депутат і гендиректор

13:06 10 січня 2022 р.

Фото до новини

Генеральний директор Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігор Ковальчук заявив про нестачу медичних сестер у лікувальних закладах.


Відео: Львівський пресклуб

Депутат Львіської обласної ради з фракції Народного Руху України Ігор Ковальчук як практикуючий хірург і генеральний директор Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру зосередився у своєму звіті на проблемах медичної галузі. 

Про це він говорив у Львівському пресклубі, пише Dailylviv.com, під час колективного звіту шести депутатів фракції Народного Руху у Львівській обласній раді. Зокрема, Ковальчук сказав, що проблемою номер один - в Україні і Львівській області, в тому числі, - сьогодні є реформування сфери охорони здоров'я. Причому це реформування нібито відбувається впродовж усього трудового стажу Ігоря Ковальчука - скільки він себе пам'ятає у медицині. "Якщо робити як-небудь, то краще - не робити", - зауважив він. На нинішні реформування у медичній галузі потрібно від ВВП хоча би 6-7 відсотків, а тепер маємо менше трьох відсотків внутрішнього валового продукту на потреби сфери охорони здоров'я. 

Останнє реформування, яке розпочалось в Україні, повинно проходити в межах розумного, вважає депутат. Не на часі різке скорочення медичного персоналу і, тим більше, медичних закладів (зокрема, ФАПів і амбулаторій у селах). 

Насамперед необхідно збільшити фінансування медичної галузі. Адже це насправді велика трагедія для всіх, коли наприкінці року констатуємо по 6-8 мільйонів гривень заборгованості перед медзакладами. І наслідком такої «кадрової політики» є відтік кадрів. Багато молодих, зрілих спеціалістів виїжджає за кордон, де зарплата в декілька разів вища, ніж в Україні.

- За ввесь час, відколи я працюю, не пам’ятаю такого, щоб не вистарчало медичних сестер, - каже Ігор Ковальчук. - Тож, на мою думку, найгострішою необхідністю на сьогодні - є підвищення заробітної плати для медичного персоналу. 

Згадав генеральний директор Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру також і про пандемію коронавірусу та головний засіб боротьби проти неї:

- Я завжди наводжу в приклад наш центр, в якому вакциновано не 98 чи 99, а 100% медичного персоналу, і як наслідок захворюваність практично нульова. На превеликий жаль, ще досі є окремі «лідери суспільної думки», які виступають проти вакцинації. Я ж, своєю чергою, наголошую всім, що про зупинення вірусу ми зможемо говорити тільки тоді, коли в Україні буде вакциновано не менше 70-80% населення. Тож збережіть своє здоров‘я та здоров‘я ваших рідних.

Депутати-рухівці ініціювали створення двох тимчасових контрольних комісій у Львівській облраді, - Мазур

Депутати-рухівці контролюють програму територіальної оборони Львівщини, - Богдан Гагалюк

Меморандум про співпрацю політсил у Львівській облраді - порожній листок, - НРУ (відео)

Львівський Рух зупинив російські шини

Комунальні підприємства Львівоблради матимуть обраних на конкурсах керівників, а не виконувачів обов'язків, - фракція НРУ

Три соціальні програми на Львівщині у пріоритеті і на 2022-й рік, - депутат облради Микола Іщук

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів