27 поранених бійців прибули до Львова

23:00 14 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/VolonterSotnja

Військові вже пройшли попередній курс лікування в Дніпрі.

Сьогодні до Львова для подальшого лікування прибули 27 бійців. Кожен із військових отримав поранення під час російсько-української війни. Про це повідомив керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони України Олександр Поронюк.

За його словами, переважно до Львова прибули бійці із Дніпра. Там українські солдати вже пройшли попередній курс лікування. Зараз їх перевозять до Військово-медичного клінічного центру.

«За попередньою інформацією, один із захисників – у стані середньої важкості, ще шестеро бійців – терапевтичного спрямування, інші потребують хірургічного і неврологічного лікування», – зазначив Поронюк.

Натомість психолог Анна Давидова розповіла: «В якому фізичному стані не були б бійці, вони завжди потребують моральної підтримки. На війні постійний стрес, ризик та страх. Це переживає кожен наш солдат там. Але з пораненими особливо. Бо вдвічі сильніший стрес вони переживають під час поранення. Моральний тиск змінює фізичний біль і страх смерті. Тому їм потрібно приділяти більше уваги».

Своєю чергою, волонтерка Марта Лаба запевнила: «Ми щонеділі ходимо до хлопців до військового госпіталю з подружками. Уже добре знаємо потреби бійців. З матеріального забезпечення майже нічого не потрібно, з медичного тим паче. От простої уваги хлопцям бракує дуже. Добре тим, хто живуть у Львові, і їх часто відвідують сім`ї. Інші часто закриті в чотирьох білих стінах з крапельницями довше ніж на місяць. Хлопці кажуть дуже давить, коли їх довго ніхто не відвідує. Вони починають відчувати себе непотрібними. Відвідувати бійців не важко, навіть не обов`язково щось купувати їм. Можна просто прийти поговорити або сказати хоч одне «дякую». Для них це багато означає».

Про це повідомили сьогодні, 14 лютого, в інтернет-видання «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів