Військово-облікові документи на кордоні не перевіряють у восьми категорій чоловіків

23:40 19 травня 2024 р.

Фото до новини


Фото: Getty Images

Після того, як новий закон про мобілізацію набрав чинності, прикордонники почали перевіряти документи у певних категорій чоловіків.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону в неділю, 19 травня, пише DailyLviv.com.

Державна прикордонна служба України не перевіряє військово-облікові документи у водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення. 

«Що стосується правил перетину кордону, то для водіїв наразі нічого не змінилось. Ті особи, які є в системі "Шлях", які мають відповідні дозволи та розпорядження, як і раніше можуть перетинати кордон за тими ж правилами», — сказав речник.

Він також зазначив, що наразі ДПСУ не перевіряє військово-облікові документи у людей з інвалідністю і людей, що їх супроводжують, у людей, які перевозять гуманітарні вантажі, у працівників залізниці, в людей, які відносяться до авіаційної та морської галузі та людей, які обіймають певні посади.

Демченко зазначив, що насамперед прикордонники перевіряють військово-облікові документи у чоловіків у віці від 18 до 60 років, які заброньовані на час мобілізації, або що не придатні відповідно до висновку ВЛК і виключені з військового обліку за станом здоров'я.

Також це стосується осіб, у яких на утриманні є троє і більше дітей до 18 років, хто самостійно виховує дитину до 18 років або в кого є дитина до 18 років і дружина, яка проходить військову службу, а також інших осіб, які підпадають під пункт 26 правил перетину кордону.

Речник також наголосив, що уряд має повноваження змінювати правила перетину кордону, викладені у постанові №57, у будь-який час. Він запевнив, що якщо в майбутньому будуть внесені якісь зміни або особливі умови для певних груп, прикордонники будуть дотримуватися їх відповідно.

Читайте такожНа держкордоні з ЄС з'явилося багато ведмедів. Знаходять легку здобич

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів