Україна вироблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами НАТО

19:03 18 листопада 2022 р.

Фото до новини

Укроборонпром спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами Альянсу.

Про це інформує Укроборонпром, пише Dailylviv.com.

З Польщею, Чехією, Францією, Данією та ще кількома, укладені угоди, які не передбачають розголошення будь-яких даних.

Ми створюємо спільні оборонні підприємства, будуємо лінії виробництва боєприпасів замкнутого циклу, спільно виробляємо броньовану техніку й реактивні системи залпового вогню та спільно розробляємо нові високотехнологічні зразки озброєння. Для цього використовуємо як наявні потужності, так і новостворені у безпечних місцях",- йдеться в повідомленні.

За інформацією концерну, однією з останніх укладених угод, була угода з Чехією. Державний концерн «Укроборонпром» і Міжурядова агенція оборонної співпраці при Міністерстві оборони Чеської Республіки домовились про створення спільного оборонного кластера. Це відбулося згідно з досягнутими домовленостями між Президентом України Володимиром Зеленським та чеським Прем’єр-міністром Петром Фіалою.

Угода передбачає:

- виробництво військової техніки;
- збільшення обсягів виготовлення боєприпасів різних калібрів;
- розбудову сервісних хабів з обслуговування та ремонту озброєння та техніки;
- співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів. Для реалізації цих планів залучатимуть як провідні українські та чеські оборонні підприємства, так і міжнародних фінансових донорів.

"Укроборонпром налагодив виробництво боєприпасів калібру 122 та 152 міліметрів, а також міни калібру 120-мм. Засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО. Вже не перший місяць. Розосереджено, на різних потужностях, в тому числі країн-партнерів. Боєприпаси, вироблені Укроборонпромом, мають зменшити залежність української артилерії від постачань з-за кордону, де запаси снарядів і мін радянських калібрів поступово вичерпуються",- зазначають у концерні.

Резніков показав бронезахист українського виробництва для ЗСУ

США збільшують виробництво HIMARS, оскільки війна в Україні загострюється

Двигуни, підшипники, верстати, які потрібні Путіну для виробництва зброї, йдуть до Росії зі Словаччини

У США карають виробників, посередників і перевізників іранських БПЛА

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів