П'ять країн підтримують Польщу після атаки російськими ракетами

23:39 15 листопада 2022 р.

Фото до новини

Представники влади Литви, Латвії, Естонії, Чехії та Словаччини висловили повну підтримку і солідарність із владою Польщі у зв'язку із найновішою інформацією у ЗМІ про падіння на сході Польщі російських ракет

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Представники влади країн Балтії, Чехії та Словаччини у вівторок увечері висловили стурбованість інформацією з Польщі про те, що російська ракета могла впасти на території Польщі. Ці країни заявляють про повну підтримку польської влади.

«Мої співчуття нашим польським братам по зброї. Злочинний російський режим випустив ракети, які вцілили не лише по мирним українцям, а й впали на територію НАТО в Польщі. Латвія повністю підтримує польських друзів і засуджує цей злочин», - написав у Твіттері віцепрем’єр Литви Артіс Пабрікс.

Президент Литви Ґітанас Науседа висловив підтримку Польщі. «Підтримуємо тісний контакт із нашими польськими друзями. Литва рішуче солідарна з Польщею. Кожен дюйм території #НАТО має бути захищений!», - написав Науседа у Твіттері.

Міністерство закордонних справ Естонії у Твіттері повідомило, що новини з Польщі «дуже тривожать». «Ми тісно консультуємося з Польщею та іншими членами Альянсу. Естонія готова захищати кожен дюйм території НАТО. Ми повністю солідарні з нашим близьким союзником Польщею», - написали у відомстві.

«Сьогоднішні масовані ракетні удари російської армії по Україні чітко показують, що Росія хоче продовжувати тероризувати її народ і знищувати країну. Якщо Польща підтвердить, що ракети також влучили по її території, це буде чергова ескалація з боку Росії. Ми твердо підтримуємо нашого союзника по ЄС і НАТО», – написав прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Хеґер написав: «Словаччина дуже стурбована останніми новинами про вибухи в польській місцевості Пшеводув. Я зв’язався з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравєцьким, щоб висловити нашу солідарність і повну підтримку. Ми будемо консультуватися з польською владою та іншими союзниками щодо цієї справи».

Речник Міноборони США генерал Патрік Райдер заявив на прес-конференції, що Пентагон не може підтвердити інформацію про те, що російська ракета впала на територію Польщі. При цьому він додав, що серйозно ставиться до цих повідомлень і підкреслив, що США захищатимуть кожен дюйм території НАТО.

Раніше речник уряду Польщі Пьотр Мюллєр повідомив, що у зв’язку з кризовою ситуацією прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький за погодженням з президентом Анджеєм Дудою розпорядився про зустріч у Бюро національної безпеки. Також на 21:00 було скликано засідання польського уряду.

Кулеба просить літаки F-15, F-16 і системи ППО, щоб захищати НАТО

Генеральний секретар НАТО головуватиме на екстреному засіданні альянсу з приводу вибуху в Польщі

Козицький уточнив кількість ракет, які прилетіли 15 листопада на Львівщину

Версія: чому дві ракети прилетіли в Польщу, а не в Київ чи Львів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів