Литва надає Україні нову допомогу на 10 млн євро

17:09 23 березня 2022 р.

Фото до новини

Литовський лідер повідомив, що підтримка полягатиме в постачанні устаткування, яке виробляється литовськими фірмами. Йдеться про прилади нічного бачення та зброю, призначену для боротьби з дронами.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Литва призначить 10 млн євро на військову допомогу Україні, - заявив у середу президент цієї балтійської країни Ґітанас Науседа.

Литовський лідер повідомив, що підтримка полягатиме в постачанні устаткування, яке виробляється литовськими фірмами. Йдеться про прибори нічного бачення та зброю, призначену для боротьби з дронами:

«Ми вирішили призначити на це щонайменше десять мільйонів євро, проте згодом ця сума може бути вищою. Наша допомога залежить, однак, не від суми грошей, яку ми призначимо, але від виробничої спроможності та можливості швидкого постачання цього устаткування».

Також Науседа наголосив, що під час саміту НАТО у четвер він підійме питання посилення східного флангу Північноатлантичного альянсу. Він зазначив, що Литва вже готова до цього кроку:

«Литва виконала своє домашнє завдання. Ми призначили на це додатковий бюджет, розвиватимемо нашу інфраструктуру, маємо намір збудувати нові полігони. Час, однак, не є нашим союзником, тому ми мусимо зробити це дуже швидко».

Своєю чергою, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ поінформував, що на запланованому на четвер саміті лідери країн Північноатлантичного альянсу приймуть рішення про військове посилення східного флангу цього об’єднання.

Країни НАТО можуть ухвалити рішення про введення військ до України

Литва також переводить дипломатів до Львова

Наступна країна, яку бажатиме захопити Путін, – це Литва, - секретар РНБО

Міністри закордонних справ України та Литви провели переговори у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів