У 12 тегромад Львівщини поїхали нові автобуси-школярики. Перелік

12:58 26 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Їх закупили замість тих, які вилучили на потреби війська, а також тих, у яких завершується термін експлуатації.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 26 жовтня, у 12 громад Львівщини вирушили нові шкільні автобуси. Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів, що загалом Львівщина централізовано придбала 126 автобусів для територіальних громад області. Перші 25 передали 19 жовтня. Сьогодні ж відбулася передача другої партії транспорту.

«Дякую усім, хто долучився до придбання цих автобусів, адже ми воюємо заради нашого майбутнього – наших дітей. Це автобуси українського виробництва, деталі до них виготовляють понад сотня заводів по усій Україні, зокрема декілька підприємств зі Львівщини. Дякую команді Львівської ОВА, яка ініціювала звернення до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови №590, які дозволили закупити ці автобуси за кошти обласного бюджету та співфінансування громад, дякую уряду за підтримку у цьому питанні, а також громадам за розуміння та долучення коштами», – наголосив очільник області.

Також Максим Козицький додав, що цьогоріч близько сотні шкільних автобусів вилучили на потреби армії, ще близько 170 потребують заміни через тривалість експлуатації. До кінця року потребу у транспорту для підвезення учнів в області планують закрити на 80%.

Шкільні автобуси, які закупили зусиллями обласного бюджету та за співфінансування громад,  мають необхідну комплектацію для перевезення дітей з особливими освітніми потребами.

Сьогодні автобуси отримали такі громади: Новояричівська, Солонківська, Буська, Підкамінська, Поморянська, Журавненська, Миколаївська, Моршинська, Белзька, Великомостівська, Лопатинська та Радехівська.

«Ми дуже задоволені, що отримали новий автобус, адже нашій громаді він є вкрай потрібним. Зважаючи на те, що абсолютна більшість комплектуючих є українського виробництва, ремонт та обслуговування не буде проблематичним. Ми зіштовхуємося з відсутністю запчастин іноземного виробництва, тому українські комплектуючі повинні розв'язати цю проблему», – розповів голова Новояричівської територіальної громади Петро Соколовський.

Зазначимо, що шкільні автобуси закупили за рахунок співфінансування освітньої субвенції з державного бюджету, обласного бюджету та коштів територіальних громад залежно від їхньої фінансової спроможності.

Завтра школам вручать ключі до 12 автобусів АТАМАN

Немає грошей: на Львівщині закрили 50 шкіл. Перелік

Діти з особливими потребами на Львівщині отримали чотири автобуси

Скоро до школи: Львівщина хоче купити через аукціон 54 автобуси Школярик

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів