На Львівщині бракує шкільних автобусів

16:15 30 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

На Львівщині не вистачає більше 45 автобусів для перевезення учнів до опорних шкіл, і це стало однією з головних проблем старту нового навчального року.

Про це, як повідомили в п’ятницю, 30 серпня, в агенції новин «Укрінформ», розповіла її кореспонденту очільниця департаменту освіти і науки облдержадміністрації Любомира Мандзій. Чиновник зазначила: «Маємо незакінчені тендерні процедури по закупівлі автобусів, хоч оголосили тендер ще в квітні. Сподівались, що питання вдасться врегулювати до серпня – в минулому році 36 автобусів у серпні вже було поставлено на Львівщину. Цього року цей процес неврегульований. Дуже розраховуємо, що питання вдасться вирішити до жовтня».

«У Львівській області дітей до освітніх закладів перевозять близько 340 автобусів. В рамках субвенції на розвиток освіти на Львівщині мають намір докупити ще 44 автобуси. Крім того, оголошено тендер на чотири спеціальні автобуси для дітей з особливими потребами і на одну машину-автобус для інклюзивно-ресурсного центру. Кошти на придбання транспортних засобів передбачені у співфінансуванні з громадами», – поінформували також в агенції новин.

«Серед інших шкільних проблем Мандзій назвала низьку забезпеченість освітніми кадрами та дефіцит коштів на виплату зарплат освітянам. На Львівщині у новому навчальному році за парти сядуть близько 280 тисяч учнів, що майже на три тисячі більше, аніж у минулому році», – DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів