336 шкільних автобусів на Львівщині обладнані GPS-трекерами: нові й старі

09:11 10 лютого 2022 р.

Фото до новини

Торік для громад області закупили 23 «Школярики», 2020-го їх було 54. Цьогоріч на закупівлю автобусів для опорних закладів Львівської області у державному бюджеті передбачили 55 млн 675 тис. грн.

У 2021 році вперше у Програму розвитку освіти заклали кошти для облаштування «Школяриків» системами стеження руху та супутнього програмного забезпечення. На цю мету в обласному бюджеті передбачили 2 млн 352 тисячі гривень. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Тож упродовж року громади закупили та встановили відповідні системи стеження у 336 автобусах.

Трекерами обладнали як нові автобуси, які громадам передали на початку осені 2021 року, так і ті транспортні засоби, які були закуплені у попередні роки.

«Із закладеної на трекери суми, громади використали трохи більш як 1 млн 900 тис. грн. Це означає, що не всі автобуси обладнали системами стеження, будемо це враховувати при плануванні наступних покупок. Плануємо GPS-трекерами облаштувати також нові автобуси, які будемо закуповувати цього року. Департамент освіти уже розпочав роботу щодо формування потреб в «Школяриках» від громад», - розповів керівник відділу технічного нагляду та комп’ютерного забезпечення Богдан Прокопчук.

Цьогоріч на закупівлю автобусів для опорних закладів Львівської області у державному бюджеті передбачили 55 млн 675 тис. грн.

«Для закупівлі шкільних автобусів передбачено співфінансування з місцевих бюджетів. Тобто, міста обласного значення мають залучити не менше третини вартості, а, наприклад, гірські села, не менше 5%. Але знаємо, що на Львівщині є профіцитні громади, які можуть долучитись до закупівлі автобусів для своїх шкіл на значно більшу суму, тому при збільшенні частки співфінансування, кількість потенційно закуплених «Школяриків» зростатиме», - розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Торік для громад області закупили 23 «Школярики», 2020-го їх було 54.

Завтра школам вручать ключі до 12 автобусів АТАМАN

Немає грошей: на Львівщині закрили 50 шкіл. Перелік

Діти з особливими потребами на Львівщині отримали чотири автобуси

Скоро до школи: Львівщина хоче купити через аукціон 54 автобуси Школярик

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів