На Львівщині обладнали GPS-навігацією 200 маршрутних автобусів

20:18 23 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

ЛОДА впроваджує систему електронного відстеження роботи автобусів за допомогою GPS-навігаторів із подальшим створенням єдиного диспетчерського пункту, який контролюватиме наявність автобусів на маршруті, дотримання ними маршруту та графіку руху.

На Львівщині формують базу для автоматизованої системи управління приміськими та міжміськими автобусними пасажирськими перевезеннями та оснащують маршрутки  GPS-навігацією. 200 маршрутних автобусів області уже обладнано GPS-трекерами, решту планують встановити до кінця цього  року.

Про це йшлося під час наради у голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, яка відбулася у понеділок, 22 червня. Начальник відділу дорожнього господарства департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Надія Ситник повідомила, що в обласній адміністрації розпочалася робота із внесення інформації у електронну базу даних автобусних маршрутів.

«Львівська облдержадміністрація впроваджує систему електронного відстеження роботи автобусів за допомогою GPS-навігаторів із подальшим створенням єдиного диспетчерського пункту, який контролюватиме наявність автобусів на маршруті, дотримання ними маршруту та графіку руху. Уже внесено в базу 50 маршрутів. В інформаційній базі містяться дані про наявні у перевізника транспортні засоби, зупинки на маршрутах, а також фіксується час, коли водій повинен прибути на певну зупину. Це дасть можливість здійснювати контроль за роботою перевізника», – розповіла  Надія Ситник.

За її словами, загалом на Львівщині є 694 маршрути на яких працює 1 436 автобусів, із них  близько 200 уже обладнано GPS-навігаторами. «Складено графік, згідно з яким до якого до кінця року всі маршрутні автобуси Львівщини повинні бути обладнані такими пристроями», – зазначила начальник відділу.

До слова, у квітні депутати Львівської обласної ради прийняли Програму з організації та безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах і вулицях міст Львівщини на 2015-2017 роки, відповідно до якої на Львівщині створять автоматизовану систему управління приміськими та міжміськими автобусними пасажирськими перевезеннями.

Про це повідомили сьогодні, 23 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів