У 2022 році Львівська облрада проведе аудит обласних комунальних установ

18:14 17 грудня 2021 р.

голова бюджетної комісії Володимир Квурт

голова бюджетної комісії Володимир Квурт

Комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку підтримала проєкт бюджету Львівської області на 2022 рік.

Постійна комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку обласної ради сьогодні, 17 грудня, підтримала проєкт обласного бюджету Львівської області на 2022 рік. Цим рішенням проєкт основного фінансового документа області виноситься на розгляд сесії Львівської обласної ради. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради, пише Dailylviv.com

Під час обговорення проєкту бюджету озвучили особливості формування обласного бюджету на 2022 рік:

- ріст комунальних послуг та енергоносіїв на 30% (132,3 млн грн);

- ріст стипендій для учнів професійно-технічних навчальних закладів у 2,5 раза, студентів вищих навчальних закладів – у 1,5 раза;

- зменшення додатковї дотації на передані повноваження в освіті та охороні здоров’я на 50% (-176 млн грн);

- відсутня базова дотація (-9 млн грн.);

- вперше передбачено додаткову дотацію на проведення розрахунків за енергоносії для територіальних громад (85,9 млн грн);

- вдосконалено формулу розрахунку освітньої субвенції (+73,2 млн грн.).

За словами голови комісії Володимира Квурта, бюджетна комісія розглянула пропозиції, які надійшли від профільних депутатських комісій облради, а також після консультацій з департаментами Львівської ОДА, і запропонувала збільшення видатків на обласні цільові програми на понад 300 млн грн.

«Відтак первинний проєкт обласного бюджету зазнав позитивних змін щодо збільшення фінансового ресурсу на обласні програми, які пропонуємо затвердити у сумі 1,836 млрд грн.  

Важливо, що за рішенням комісії в 2022 році буде проведено аудит обласних комунальних установ, а також установ та закладів, які фінансуються з обласного бюджету, що надають послуги в різних галузях. Цей моніторинг дозволить підготувати необхідні рекомендації з покращення їхньої роботи, можливої оптимізації, а також допоможе детально проаналізувати видатки з обласного бюджету для вищеназваних установ.

Сподіваюся, спільними зусиллями ми реалізуємо наступного року всі плани, передбачені обласним бюджетом», - зауважив Володимир Квурт.

За результатами засідання комісії запропоновано збільшити планові надходження від продажу комунального майна на 90 млн грн, за рахунок яких буде профінансовано Програму капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення.

Отож, депутатам пропонуватимуть затвердити обласний бюджет з обсягом доходів у 6,217 млрд грн і видатками обсягом 6,295 млрд грн.

63% доходів складатимуть податки і збори (власні доходи), а 37% доходів бюджету - дотації та субвенції.

Обласний бюджет передбачає, що власні доходи 2022 року становитимуть 3,946  млрд. грн. До порівняння: у 2021 році – 3,155 млрд. грн, а очікуване виконання 3,497 млрд. грн.

Четверта частина бюджету Львівщини у 2022 році піде на зарплати, комунальні послуги та енергоносії

49 млн грн з бюджету Львівщини з'їдять енергоносії для комунальних установ

2 млн на телеканал, 0,4 млн на стічні води, 0,5 млн на форум: куди пішли 164 млн з бюджету Львівщини

П'ятірка об'єктів Львівщини, на які витратили найбільше бюджетних коштів - не рахуючи доріг

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів