Львівщина не хоче віддавати в Київ акцизний податок з пального

17:54 27 серпня 2021 р.

Фото до новини

Львівська облрада ініціює внесення змін до бюджетного законодавства, щоб відбулася децентралізація.

Голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт сьогодні, 27 серпня, під час зум-наради з головами територіальних громад розповів про ініціативи Львівської обласної ради щодо внесення змін до бюджетного законодавства України щодо фінансування дохідної частини місцевих бюджетів. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради, пише Dailylviv.com

За словами Володимира Квурта, у четвер, 26 серпня, у Міністерстві фінансів України тривало слухання пропозицій змін до Бюджетного кодексу України  від Української асоціації районних та обласних рад. Серед озвучених ініціатив –  низка пропозицій Львівської обласної ради.

«У контексті вирівнювання базової дотації було звернуто увагу міністерства на те, що необхідно включити в розрахунки фінансової спроможності м.Київ. Це автоматично додало б Львівщині більше 700 млн грн для розподілу коштів між нашими громадами.

Також Асоціація наполягала на тому, щоб розрахунок ПДФО відбувався за результатами попереднього року, а не двох років перед тим. Це також дозволить додати вагому суму для Львівщини», - пояснив Володимир Квурт.

Як відомо, Львівська обласна рада на всіх рівнях декларує недопустимість перегляду податків, які вже визначені, і на які громади очікують. І це питання стало предметом розгляду вчора в Мінфіні.

«До прикладу, акцизний податок з пального, який постійно намагаються забрати з місцевих бюджетів. Ми вважаємо, що держава у цьому напрямку повинна бути більш відповідальною», - підкреслив голова бюджетної комісії.

Під час наради в Києві теж порушили питання необхідності вдосконалення формул, за якими буде розподілятися освітня і медична субвенції між місцевими бюджетами.

«Через деякий час ми дізнаємося, чи дослухається Кабмін до ініціатив обласних і районних рад. У будь-якому випадку ми будемо наполягати на наших позиціях, бо децентралізація має відбутися, а без належного фінансування це зробити буде доволі складно», - підсумував Володимир Квурт.

На Львівщині є дві найбагатші громади, а у двадцяти ОТГ немає грошей на зарплату

Найбагатші і найбідніші територіальні громади Львівщини

Голови ОТГ у Львівській області заробляють від 80 до 200 тисяч гривень щомісяця, - активіст

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів