Голови ОТГ у Львівській області заробляють від 80 до 200 тисяч гривень щомісяця, - активіст

23:23 18 серпня 2021 р.

Фото до новини

У старост від - 25 000 до 50 000 грн.

Одним з головних результатів адміністративної реформи і децентралізації влади стали... високі заробітки керівників органів місцевого самоврядування. Цю тему дослідив громадський активіст Володимир Явдик зі Сколівщини, що на Львівщині. Він опублікував резонансний пост у Фейсбуці, пише Dailylviv.com.

"Друзі, всім привіт. Прийшла шокуюча відповідь на публічну інформацію. Найголовніше те, що це - єдиний голова ОТГ, який надав повну, об'єктивну відповідь на інформаційний запит.

Козівська сільська рада, с.Козьова, вул. Європейська, сільський голова Василь Щекун. Довідка про доходи від 01.01.2021 р.до 31.07.2021 року. Зарплата в місяць нараховується: 56 000 гривень. Допомога на оздоровлення за червень 2021 р. 56 000 гривень. Допомога на вирішення соціально-побутових питань за червень 2021 р. 56 000 гривень. Загальна сума нарахована за пів року зарплата Козівського голови ОТГ Василя Щекуна  506 000 гривень.

Інакше кажучи, середня заробітня плата найбіднішого селищного голови на Сколівщині становить 80 000 гривень.

За неофіційною інформацією, Сколівський міський голова в місяць одержує в середньому 150 000 гривень, а Славський сільський голова - 200 000 гривень. Вони мій інформаційний запит проігнорували і не надали довідку про доходи.

Сьогодні схема проста: голови ОТГ у всій Україні піднімають собі великі зарплати, а саме 3-7 тисяч доларів на місяць - і жити можна, а ви, барани, здихайте. 

З повагою, журналіст газети "Ідея Нації", рух "Права людини", блогер, громадський діяч, правозахисник Сколівщини, Володимир Явдик".

Коментатор пишуть, що люди самі обрали своїх керівників і погодилися на це. Вони готові платити податки для таких їхніх зарплат. А громадський контроль відсутній.

Нагадаємо, що нещодавно з Постанови Кабінету Міністрів № 268 виключили схему посадових окладів керівних працівників і спеціалістів апарату сільських і селищних рад та їх виконавчих органів (крім сільських, селищних рад і їх виконавчих органів, що представляють інтереси об'єднаних територіальних громад).

А за новою редакцією схеми посадових окладів службовців апарату (секретаріату) органів місцевого самоврядування, розмір місячного посадового окладу має перебувавати в діапазоні від 4200 до 4540 грн.

Кабмін визначив нові зарплати в органах місцевого самоврядування: кому - скільки

10 найдохідніших громад Львівщини і 10 найбідніших: здивували Мостиська і Жовківська

Названо 10 найбагатших і найбідніших громад Львівщини

На Львівщині є дві найбагатші громади, а у двадцяти ОТГ немає грошей на зарплату

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів