Працівники апарату Львівської обласної ради заробляють у 3-5 разів більше, ніж вчителі і лікарі

08:24 22 грудня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, у вівторок, 22 грудня, за рішенням президії Львівської обласної ради відбудеться друга позачергова її сесія - бюджетна.

Головним питанням пленарного засідання стане обласний бюджет Львівської області на 2021 рік. Минулого тижня його проєкт був обговорений у 15-ти постійних депутатських комісіях обласної ради.  Відбулося також громадське обговорення - доволі формальне. 

Голова Львівської обласно ї ради Ірина Гримак повідомила у соціальній мережі, що 22 грудня - "бюджетна" сесія Львівської обласної ради, пише DailyLviv.

"Разом з депутатами на президії погодили порядок денний сесії, на якій плануємо також заслухати та затвердити низку обласних цільових програм, регламент Львівської обласної ради, структуру та чисельність виконавчого апарату та кошторис видатків на утримання на 2021 рік. Це буде остання сесія у цьому році. Львівщина матиме збалансований бюджет, а після нового року ретельно попрацюємо з обласними програмами і винесемо їх на розгляд наступних сесій", - написала Ірина Гримак.

Голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт у своєму коментарі щодо бюджету-2021зауважив: "Проєкт обласного бюджету в порівняні з минулим роком не зазнав суттєвих змін. Депутатський корпус ставить завдання закласти точки економічного зросту, а також зберегти здобутки, зокрема, підтримку культурних проєктів. Спільними зусиллями з Львівською ОДА, я сподіваюсь, нам це вдасться реалізувати.

Звертаю увагу, що місцеві бюджети, зокрема, й обласний,  можуть в 2021 році отримати додаткові надходження коштом державних субвенцій:

– на боротьбу з наслідками Covid-19 для навчального процесу середніх загальноосвітніх шкіл; 

– на реалізацію заходів щодо забезпечення широкосмугового доступу до інтернету в сільській місцевості;

– на рівний доступ до закладів культури загальнодержавного значення.

Для цього необхідно підготувати спеціальні проєкти, оскільки відбір відбуватиметься на конкурсній основі. 

Натомість у 2021 році для Львівської області зменшили видатки з Дорожнього фонду. Це означає скорочення масштабів ремонту доріг, а також невиконання урядом своїх програмних обіцянок у частині розвитку інфраструктури Карпатського регіону. Це суттєве недопрацювання з боку Львівської облдержадміністрації".

Депутат обласної ради Йосиф Ситник у своєму телеграм-каналі звернув увагу на оплату праці у різних сферах: "У проекті обласного бюджету Львівської області на 2021 р. видатки на утримання бюджетних установ, підпорядкованих Львівській обласній раді та департаментам Львівської облдержадміністрації, формуються на певних нормативних розрахунках.

Розрахунок видатків на оплату праці для працівників, які загалом або частково фінансуються з обласного бюджету, проведено з урахуванням середньомісячної заробітної плати, зокрема такої:

- працівникам апарату Львівської обласної ради – 41 000 грн.;

- працівникам управління майном спільної власності – 21 700 грн.;

- педагогічним працівникам – 13 500 грн., іншим працівникам – 8 800 грн.;

- працівникам закладів охорони здоров’я – 8 700 грн.;

- працівникам закладів соціального захисту – 8 300 грн.;

- працівникам закладів культури – 11 000 грн.;

 - працівникам закладів фізичної культури – 10 100 грн.;

 - працівникам заповідників – 8 200 грн.

Отже, різниця між середньомісячною заробітною платою працівників апарату Львівської обласної ради та інших бюджетних установ, які також фінансуються з обласного бюджету складає 3-5 разів!!!

Чи це справедливо?"

Бюджет Львова збагатився на 17 населених пунктів і 165 працівників-управлінців

Надійшли гроші на 100-відсоткову виплату заборгованої зарплати шахтарям Львівщини

Передання майна району - територіальним громадам: у ЛОДА розповіли про алгоритм

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів