Бюджет Львова збагатився на 17 населених пунктів і 165 працівників-управлінців

16:34 18 грудня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 18 грудня, у мерії тривають слухання головного фінансового документа на 2021 рік

Зокрема, як наголошує Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики бюджет наступного року суттєво відрізнятиметься за попередні роки, адже у ньому враховано 17 населених пунктів, що увійшли до складу Львівської МТГ. Про це пресслужба ЛМР повідомила DailyLviv.

«В нас бюджет цього року зовсім відрізняється від бюджетів минулих років, тому що до нас приєднано 17 населених пунктів, а це, відповідно, ціла сітка медичних закладів, закладів культури та закладів освіти. Ми все це врахували у проекті нашого бюджету, який депутатам роздано на руки. Аналогічно, 165 управлінців усіх цих населених пунктів також враховані, та їх заробітна плата закладена у нашому бюджеті», — зазначив Олег Іщук.

Директор департаменту фінансової політики додав, що депутати могли завчасно ознайомитись із основними показниками бюджету Львівської МТГ на наступний рік — матеріали на їх скриньки були надіслані 2 тижні тому.

«Вчора на виконкомі, окрім тих цифр, що ми з депутатами опрацьовували по фракціях, були внесені зміни. По-перше, виконком збільшив доходи від продажу майна на 220 млн грн, від продажу землі - на 150 млн грн, від інфраструктури — на 150 млн, ПДФО — на 47 млн грн та ін. Також акцизний податок все ж буде надходити до місцевого бюджету та складе у нас додатково 160 млн грн. Відтак близько 787 млн грн додалися до тих цифр, які я з депутатами опрацьовував два дні тому», — додав Олег Іщук.

Він також зазначив, було внесено зміни до видаткової частини бюджету, відтак резервний фонд було зменшено на 10 млн грн, видатки на коригування міжбюджетних трансфертів — 30 млн грн, видатки на вивезення сміття — на 50 млн. Відповідно, місто на 90 млн збільшить видатки за рахунок зменшення витрат до загального фонду.

Олег Іщук акцентував, що депутати можуть отримати інформацію та пояснення щодо кожної із діючих програм від вузько спеціалізованих спеціалістів.

«У зв’язку з тим, що за 9 місяців цього року, внаслідок коронавірусу, нам не надійшло 440 млн грн до бюджету, фінансувались виключно захищені статті, зокрема виключно медичні програми і програми соціальному захисту. Лише у перші два місця фінансувались інші, до початку карантину», — наголосив посадовець.

Він також зазначив, що у зв’язку із створенням Львівської МТГ, збільшилась кількість працівників органів місцевого управління.

«165 осіб до органів управління додалось із об'єднання територіальних громад. Я хочу звернути увагу наших депутатів до такого поняття як органи місцевого управління. Йдеться у більшості про людей, які працюють із населенням. Сюди відносяться працівники управління соціального захисту, ЦНАПів, держреєстратори, управління безпеки, архбудконтролю тощо. Не можна думати, що кожне управління — лише керівники. Чим менше буде працівників, тим більші черги мешканців будуть до цих органів», — додав посадовець.

Щодо змін до міського бюджету Львова на 2020 рік, передбачено збільшити видатки управлінню освіти на суму 1,7 млн грн на оплату послуг поточного ремонту; збільшити видатки управлінню соціального захисту на суму 5 млн грн на виплату матеріальної допомоги працівникам закладів освіти, яким діагностовано коронавірус; управлінню охорони здоров’я — збільшити видатки на 920 тис грн; управлінню культури — збільшити видатки на виплату заробітної плати працівникам на суму 550 тис грн; збільшити видатки управлінню спорту на суму 1,8 млн грн на оплату послуг за оренду приміщень, придбання спортивного інвентаря, проведення навчальної роботи тощо.

Північну об'їзну Львова розпочнуть будувати в 2021 році: є кошти

22 грудня – позачергова сесія Львівської обласної ради, - рішення президії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів