Північну об'їзну Львова розпочнуть будувати в 2021 році: є кошти

16:34 18 грудня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні Міністерство інфраструктури уклало кредитну угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку на 450 млн євро за проектом «Розвиток транс’європейської транспортної мережі (Україна – дорожні коридори)».

Кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт автошляху М-05 Київ-Одеса та будівництво Північного обходу м. Львова.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій, пише DailyLviv.

«У рамках Програми Президента «Велике будівництво» у цьому році будується рекордна кількість автошляхів. Вже оновлено понад 4 тис. км доріг по всій країні, і ми зробимо ще більше завдяки укладенню кредитної угоди з ЄБРР «Розвиток транс’європейської транспортної мережі». Реалізація цього проекту дозволить не лише покращити стан автошляхів за маршрутами міжнародних транспортних коридорів, а й підвищити безпеку дорожнього руху на дорогах, що сполучають Україну з ЄС та Київ з Чорним морем. Вдячний нашим постійним партнерам із банку за всебічну підтримку і допомогу Україні у створенні сучасної та якісної інфраструктури для людей», -  зазначив очільник Міністерства.

Будівництво північної об’їзної Львова планують розпочати у 2021 році. Для реалізації об’єкту, необхідно викупити земельні ділянки та 8 будинків у 43 мешканців районів, де пролягатиме об’їзд.  Усі власники згодні продати землю та житлові об’єкти, що розташовані на ній.  Для викупу передбачили 16 мільйонів гривень.

Як зазначив заступник голови  Львівської ОДА Юрій Бучко, до кінця року з власниками земель планують укласти договори купівлі – продажу.

“Нова  дорога дозволить значно розвантажити південну об’їзну міста  та вуличну мережу.  ЇЇ будуватимуть двома пусковими комплексами. Дорога матиме цементно-бетонне покриття, по дві смуги руху у кожному напрямку,  шумозахисні екрани у межах населених пунктів, надземні або підземні переходи. Загальна протяжність автошляху – 23 кілометри”, - прокоментував заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Північну об’їзну побудуть в межах населених пунктів, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Для цього Європейський банк реконструкції та розвитку виділив Уряду 11 мільярдів  гривень. Це кредитні кошти, які необхідно повернути до 2035 року.

43 мешканці Львівщини погодилися продати будинки і землю під північну об'їзну дорогу

На Львівщині чотири прикордонні дороги збудують за польські гроші

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів