Шахтарі Степової розпочали страйк і висловили недовіру керівництву ДП Львіввугілля

16:46 1 листопада 2021 р.

Фото до новини

Заборгованість перед шахтарями із зарплати складає понад 400 млн. грн.

Як стало відомо nadbugom.in.ua, пише Dailylviv.com, шахтарі ДП Львіввугілля шахти ''Степова'', сьогодні, у першу зміну, відмовилися опускатися у підземні виробки шахти через заборгованість по зарплаті. 

Також гірники на зборах трудового колективу вирішили оголосити недовіру генеральному директору ДП "Львіввугілля".

Інформація про страйки на інших місцевих шахтах поки що відсутня.

Заборгованість перед шахтарями із зарплати складає понад 400 млн. грн., а також несплачені понад 320 млн. грн. за відвантажену вугільну продукцію.

Про те, що гірники шахти "Степова" відмовилися працювати і 1 листопада перша зміна шахтарів не спустилася під землю, також повідомив у коментарі Суспільному голова первинної профспілкової організації незалежної профспілки гірників України Василь Семканич.

За словами Василя Семканича, на шахті провели збори та вирішили не працювати до виплати зарплати. На цих зборах були близько 150 шахтарів.

"Є заборгованість за липень, серпень, вересень. Загальна сума заборгованості по шахті "Степовій" 56 мільйонів 170 тисяч. Люди готові працювати, але вимагають припинити відвантаження вугілля. І також чекають приїзду генерального директора ДП "Львіввугілля", — каже Василь Семканич.

Василь Семканич додав, про акцію попереджали. Зараз гірники вимагатимуть відставки генерального директора ДП "Львіввугілля".

Загалом на шахті "Степовій" працюють 1100 людей. До ДП "Львіввугілля" входить шість шахт.

"Шахта "Степова" заробляє до 40 мільйонів гривень в місяць. І ми заробляємо гроші собі на зарплату і на інші зарплати. Але гроші не виплачують. Вугілля купують в інших країн за дорожчу ціну", — каже Василь Семканич.

Виконувач обов'язків начальника інформаційної служби ДП "Львіввугілля" Сергій Бобра у коментарі Суспільному розповів, що виплату заборгованості за липень та серпень очікують 1-2 листопада. На погашення заборгованості для шести шахт ДП "Львіввугілля" дадуть 197 мільйонів гривень з держбюджету.

"28 жовтня заступник міністра енергетики Юрій Власенко під час селектору з шахтами, на котрому були присутні директори шахт та профспілок, повідомив, що міністерство напрацювало погашення заробітної плати шахтарям за липень та серпень. Ці гроші будуть направлені на виплату зарплатні 1-2 листопада. Цю інформацію директори шахт і голови профспілок повинні були донести трудовим колективам. На сьогодні така ситуація, що шахти працюють, окрім цієї", — каже Сергій Бобра.

Зараз заборгованість перед шахтами ДП "Львіввугілля" становить 344 мільйони гривень. За словами, виконувача обов'язків начальника інформаційної служби ДП "Львіввугілля" Сергія Бобри, зарплату за вересень та жовтень мають виплатити з реалізації вугілля.

У ДП Львіввугілля купили шахтарям фільтрувальні маски за завищеними цінами

ДП Львівугілля не має грошей на зарплати шахтарям з трьох причин

Шахтарі протестували під ЛОДА: що їм пообіцяли

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів