Черга охочих буде дуже довгою: польські підприємці мають добрі шанси взяти участь у відбудові України

16:42 2 листопада 2022 р.

Фото до новини

Професор Конрад Тшонковський вважає, що польські підприємства мають достатній потенціал, щоб допомогти Україні у її післявоєнній відбудові, про це він говорив на хвилях Польського радіо Білосток.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Польські підприємці мають добрі шанси взяти участь у післявоєнній відбудові України, - сказав гість Польського радіо Білосток, директор Агенції промислового розвитку професор Конрад Тшонковський. На його думку, для цього потрібні хороші політичні рішення:

«Важливо, щоб усе було добре скоординовано і дуже добре підготовлено також з політичної сторони. Цей аспект надзвичайно важливий, щоб ми не пропустили, відчули момент, коли ми повинні зіграти цю роль. Черга охочих буде дуже довгою. Перш за все, слід пам’ятати, що ми дуже допомогли Україні, особливо з гуманітарного боку».

Проф. Конрад Тшонковський вважає, що польські підприємства мають достатній потенціал, щоб допомогти Україні у її післявоєнній відбудові:

«Схоже, що ми чудово до цього підготовлені, як з точки зору всілякої інфраструктури, так і щодо будівництва. Наші компанії відмінно співпрацюють як на локальному, так і на світовому ринку. Тож ми можемо відіграти значну роль у цьому розвитку. Зараз польська економіка розвивається значно швидше, ніж у середньому по ЄС, тому наші компетенції приносять значні плоди, ми конкурентоспроможні практично в усіх секторах, а в деяких з них ми навіть є лідерами на світовому ринку».

Підприємці ще можуть повідомити про свою готовність взяти участь у післявоєнній відбудові України до Польського агентства інвестицій і торгівлі, яке є оператором програми Міністерства розвитку і технологій.

Нова Україна: Єврокомісія затвердила План відбудови України

Шольц дав сигнал бізнесу - вкладати в Україну сьогодні як інвестицію у майбутню країну ЄС

Першим координатором відновлення України має стати американець з глобальним статусом

Як Польща готується до відбудови України

Повна відбудова Ірпеня коштуватиме близько 1 млрд євро

4-5 липня в Лугано обговорять план відбудови України на 500 млрд євро

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів