Польські роботодавці не звільняють українських робітників, які поїхали захищати Батьківщину

18:45 19 квітня 2022 р.

Фото до новини

150 тисяч українських чоловіків, які раніше працювали в Польщі, повернулися до України з початку повномасштабної агресії рф проти України.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на газету Rzeczpospolita, пише Dailylviv.com.

«Одночасно з вибухом війни ми не зафіксували масового зняття з реєстрації громадян України. Це означає, що роботодавці на час війни або відправили їх у відпустку, або скористалися якимись іншими рішеннями», - пояснила в коментарі Rzeczpospolita Ґертруда Усцінська.

Чому польські підприємці вирішили не звільняти українців? Відповідь на це питання криється не тільки в тому, що вони хотіли підтримати своїх східних сусідів, а й у тому, що без українців у багатьох польських фірм були б серйозні проблеми, адже кількість українців на польському ринку праці стає все більшою з року в рік. Згідно з даними Фонду соціального страхування (ZUS) кількість громадян України, які платять податки, за 13 років виросла більш ніж у 38 разів – з 16 200 у 2008 році до 627 000 в кінці 2021.

Самі роботодавці пояснили, що для них це рішення було очевидним. Як говорить голова Opolgrafu Мирослав Шевчик, для сумлінних і кваліфікованих працівників, якими є українці, місце можна знайти в кожній фірмі.

«Кожний з наших українських працівників отримав повну свободу, що стосується рішення про виїзд в Україну. Тим, хто залишився, ми допомогли привезти рідню до Польщі, і їм також допомогли з працевлаштуванням», - цитує газета Мирослава Шевчика.

Трудові мігранти збільшили перекази грошей в Україну з Польщі

Українських заробітчан змусять платити податки: кому, скільки і як доведеться віддати

У Польщі приймають спеціальний закон про допомогу українським біженцям

Польща терміново надає Україні майже мільярд доларів

Учні і студенти з України зможуть продовжити навчання в Польщі

У Польщі рекордний дефіцит у 30 професіях: львів'яни ситуацію не врятують

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів