Велика Сімка надаватиме Україні військову та оборонну допомогу скільки буде потрібно

15:28 14 травня 2022 р.

Фото до новини

У суботу міністри закордонних справ «Великої Сімки» пообіцяли посилити економічну та політичну ізоляцію Росії, продовжити постачання зброї Україні та розпочати те, що міністр закордонних справ Німеччини назвав «пшеничною війною», яку веде Москва.

Про це ідеться в заяві міністрів, передає Reuters, пише Dailylviv.com. 

Високопоставлені дипломати з Великобританії, Канади, Німеччини, Франції, Італії, Японії, США та Європейського Союзу також пообіцяли продовжувати військову та оборонну допомогу "скільки буде потрібно".

Вони також боротимуться з російською дезінформацією, спрямованою на те, щоб звинуватити Захід у проблемах постачання продовольства по всьому світу через економічні санкції проти Москви, і закликали Китай не допомагати Москві та не виправдовувати війну Росії, йдеться у спільній заяві.

"Чи достатньо ми зробили, щоб пом'якшити наслідки цієї війни? Це не наша війна. Це війна президента Росії, але ми несемо глобальну відповідальність", - сказала журналістам на заключній прес-конференції міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Ключем до посилення тиску на Росію є заборона або поступове припинення закупівлі російської нафти з країнами-членами ЄС, які, як очікується, наступного тижня досягнуть угоди з цього питання, навіть якщо на цьому етапі протистоятиме Угорщина.

«Ми будемо прискорювати наші зусилля, щоб зменшити та припинити залежність від російських поставок енергоносіїв», – йдеться у заяві.

Міністри заявили, що додадуть додаткові санкції проти російських еліт, включаючи економічних суб'єктів, центральні державні установи та військових, що дозволить президенту Володимиру Путіну "вести свою війну вибору".

Зустріч у північній Німеччині, в якій взяли участь міністри закордонних справ України та Молдови, також звернула увагу на занепокоєння продовольчою безпекою та побоювання, що війна в Україні може перекинутися на її меншу сусідку Молдову.

«Люди будуть вмирати в Африці та на Близькому Сході, і ми стикаємося з невідкладним питанням: як можна нагодувати людей у ​​всьому світі? Люди запитують себе, що станеться, якщо у нас не буде потрібного нам зерна, яке ми раніше отримати з Росії та України», – сказав Бербок.

Вона додала, що G7 працюватиме над пошуком логістичних рішень для вивезення життєво важливих товарів зі сховищ України до наступних жнив.

Тектонічний зсув: за місяць Україна пройшла шлях у сфері оборони, який не могла здолати 30 років, - міністр

У Росії розпочався державний переворот, - головний військовий розвідник

Британія запроваджує санкції проти Аліни Кабаєвої і родичів Путіна

Перелом у війні буде у серпні: прогноз розвідки до кінця року

Міністр оборони США Остін вперше мав розмову з міністром оборони Росії Шойгу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів