Як Польща готується до відбудови України

18:49 11 вересня 2022 р.

Фото до новини

Варшава може надати Києву підтримку передусім у політичному питанні.

Відбудова України після завершення війни з Росією стане чудовою можливістю для польського бізнесу, заявив у інтерв’ю Польському преc-агентству голова Парламентської групи з питань відновлення України Марек Рутка. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«Я вважаю, що ми не можемо поступитися іншим країнам у цій сфері, перш за все я маю на увазі Німеччину, яка тут дуже активна, і ми повинні скористатися цією можливістю. Слід пам’ятати, що якщо Україна приєднається до Європейського Союзу, Польщі та Україні буде багато про що сказати в ньому в усіх відношеннях», – сказав Марек Рутка.

Марек Рутка і депутат Сейму Мацєй Копєц взяли участь у щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES). Це ініціатива, яка має на меті інтеграцію України до Європейського Союзу

Політик зазначив, що Польща може надати Україні підтримку передусім у політичному питанні. «Звичайно, це має бути консультативна функція, тому що саме українці і українки мають самі вирішувати, яким шляхом вони підуть, але й з іншого боку, щоб вони уникали тих помилок, які ми зробили на шляху трансформації і адаптації до європейських вимог», – зазначив Марек Рутка.

Польща може використати капітал, створений за рахунок військової допомоги, наданої Україні, і гуманітарної допомоги, наданої українським біженцям. 

Відповідаючи на запитання, в яких сферах поляки могли б бути найбільш активними у відбудові України, політик вказав інфраструктурні проєкти. Зі свого боку польський бізнес уже зараз активно зацікавлений у співпраці з Україною і участі в її відбудові.

Повна відбудова Ірпеня коштуватиме близько 1 млрд євро

4-5 липня в Лугано обговорять план відбудови України на 500 млрд євро

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів