У Львові Київ і Анкара підписали меморандум про участь Туреччини у відбудові інфраструктури України

18:21 18 серпня 2022 р.

Фото до новини

У Львові у присутності Президента України Володимира Зеленського та Президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури, який передбачає участь турецької сторони у повоєнній відбудові нашої країни.

Про це інформує Офіс Президента, пише Dailylviv.com

Документ підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Турецької Республіки Мехмет Муш.

«Туреччина – наш стратегічний союзник. Ми вдячні турецьким партнерам за готовність до співпраці у відбудові зруйнованої Росією інфраструктури. Турецький бізнес має великий досвід у будівництві доріг і мостів, зокрема Запорізького та Кременчуцького мостів, і зарекомендував себе як надійний партнер. Тому розраховуємо, що вже зовсім скоро вийдемо на конкретні практичні результати спільної відбудови», – сказав Олександр Кубраков.

Передбачається, що турецькі державні та бізнес-структури зможуть розвивати конкретні проекти відновлення, а також надавати консультаційну й технічну допомогу.

Як перший проект розглядається відбудова мосту в селі Романівка Київської області, який з’єднує Бучу та Ірпінь зі столицею. Він був зруйнований на початку повномасштабного російського вторгнення, і фактично це зупинило наступ агресора на столицю.

Найближчим часом буде створена спільна українсько-турецька робоча група щодо питань відбудови, у межах якої опрацюють механізми залучення турецьких інвестицій у конкретні проекти.

Тристороння зустріч між Ердоганом, Зеленським і Гутеррешем у Львові тривала 40 хвилин, - TRT

Зеленський повідомив, про що говорив з Ердоганом у Львові

Зеленський повідомив про перші результати зустрічі з Гутеррешем у Львові

Ердоган привіз на зустріч з Зеленським у Львові половину уряду (відео)

Родини захисників Азовсталі мітингують у Львові перед зустріччю Гутерреша, Ердогана і Зеленського

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів