Русскій мір легалізувався у Туреччині

20:37 6 серпня 2022 р.

Фото до новини

Турецькі банки запроваджують російську платіжну систему "Мір".

П'ять турецьких банків перейшли на російську платіжну систему "Мір", заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після повернення з переговорів з президентом рф владіміром путіним на чорноморському курорті Сочі.

Про це повідомила агенція Bloomderg, пише Dailylviv.com.

Відбулися серйозні зміни щодо роботи, яку турецькі банки виконують з російською карткою «Мір», – заявив Ердоган у літаку турецькому державному агентстві Anadolu. Це полегшення як для російських туристів, так і для Туреччини, сказав він журналістам.

Платежі в рублях стануть джерелом фінансової підтримки як для Росії, так і для Туреччини, сказав Ердоган додавши, що керівники центробанків двох країн також зустрілися під час візиту. Ердоган і путін на переговорах у Сочі домовилися почати перехід на часткову оплату в рублях за поставки природного газу.

Незважаючи на те, що Туреччина виступила проти вторгнення Росії в Україну, вона утрималася від приєднання до санкцій США і Європи проти Росії. Вона також продовжує імпортувати енергію з Росії, яка забезпечила чверть її імпорту сирої нафти і близько 45% поставок природного газу минулого року.

Росія також надала таку необхідну валютну ліквідність Туреччині, перерахувавши мільярди доларів турецькій дочірній компанії «Росатома» для завершення будівництва атомної електростанції на узбережжі Середземного моря.

Нагадаємо, що турецька ліра — офіційна валюта Туреччини, яка перебуває в обігу також на території частково визнаної Турецької Республіки Північного Кіпру.

Червоне яблуко понесе на голови загарбників 1,5 т вантажу

У Львові громадянин Туреччини вбив громадянина Азербайджану

Туреччина прогнозує, коли перше судно з українським зерном залишить порт на Одещині

Турецькі кухарі сьогодні готуватимуть їжу для біженців на Сихові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів