Повна відбудова Ірпеня коштуватиме близько 1 млрд євро

11:25 4 липня 2022 р.

Фото до новини

Негайні потреби, пов’язані з будівництвом необхідної інфраструктури міста на Київщині перед зимовим періодом, потребуватимуть близько 50 мільйонів євро.

"Повна вартість відновлення зруйнованого росіянами Ірпеня становитиме близько одного мільярда євро. Негайні потреби пов’язані з будівництвом необхідної інфраструктури перед зимовим періодом коштуватимуть близько 50 мільйонів євро", - сказав у розмові з Польським прес-агенством мер Ірпеня Олександр Маркушин. Внаслідок російської агресії у місті знищено 50 відсотків будинків. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Під час російського вторгнення в Україну Ірпінь атакували російські війська під час спроби нападу на Київ. Захисникам вдалося стримати ворога. Місто сильно обстрілювали російською артилерією. 28 березня Олександр Маркушин оголосив, що увесь Ірпінь повністю визволений українськими силами.

У розмові з Польським прес-агенством у Брюсселі міський голова Ірпеня сказав, що прибув до бельгійської столиці, аби розмовляти про плани відбудови свого міста. «Ми знаємо, як це зробити, ми представили презентацію для інституцій ЄС», - підкреслив Маркушин. За його словами, вже є перші позитивні приклади співпраці з ЄС, одне із португальських міст передало 500 тисяч євро на відновлення дитячого садочка у місті.

У Брюсселі Маркушин, серед іншого, розмовляв з постійним представником Польщі при ЄС Анджеєм Садосєм та спікером Підкарпатського воєводства Владиславом Ортилем.

«Ми дуже вдячні Польщі, яка допомагає Україні різним чином. Ми розмовляли про економічні, транспортні, продуктові хаби та про місця з матеріалами й обладнанням для відбудови. Однією із тем був проект відбудови хабу фірм будівельного сектора в Ірпені. Також ми розмовляли про використання вантажу зі знищеного міста, який можна віддати на перероблювання і потім використати для відбудови», - сказав Олександр Маркушин.

Безпрецедентні заходи безпеки: у Швейцарії обговорюють план відбудови України

4-5 липня в Лугано обговорять план відбудови України на 500 млрд євро

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів