Польща переходить на другий етап допомоги українським біженцям: що змінилося

12:38 9 червня 2022 р.

Фото до новини

Допомога, яку надає Польща для біженців з України, запланована на більш тривалий період.

Це буде допомога для людей похилого віку, для тих, які фактично не змогли стати незалежними в Польщі впродовж чотирьох місяців, про це Українській службі Польського радіо розповів віце-міністр Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Павел Шефернакер,  пише Dailylviv.com.

«Уряд  представив закон (...), який запроваджує 120-денну допомогу для сімей, які надають допомогу біженцям. Після консультацій та розмов із міграційними експертами, організаціями, які надають допомогу, та спостереження за ситуацією з біженцями – нагадаю, що майже 40% з цих людей, працездатного віку розпочали роботу в Польщі, ми вирішили, що період має лишитися незмінним, тобто кожен біженець, включно з тим, хто прибуває до Польщі в червні, також має можливість допомагати польській сім’ї впродовж 120 днів».

Шефернакер підкреслив, що Польща переходить на другий етап допомоги біженцям. «Ця допомога запланована на більш тривалий період, і сьогодні ми починаємо другий етап. Ми припиняємо допомогу, пов’язану із харчуванням та проживанням для всіх. Наразі надаватимемо цю допомогу в першу чергу тим, хто найбільше цього потребує», – підкреслив він.

Павел Шефернакер додав, що йдеться про людей з обмеженими можливостями або жінок, які приїхали до Польщі з великою кількістю дітей і не можуть стати самостійними. «Це буде допомога для людей похилого віку, для тих, які фактично не змогли стати незалежними в Польщі впродовж чотирьох місяців», – підкреслив він.

«Для тих, хто має таку можливість, ми запроваджуємо системні рішення, які дозволять краще адаптуватися в Польщі, тобто курси польської мови, тобто запроваджуємо, наприклад, нові правила, пов’язані зі створенням дитячих клубів для дітей з України, щоб ці жінки, які приїхали до Польщі, які планують тут залишитися надовго, могли влаштуватися на роботу, а за дітьми належним чином доглядали», – сказав віце-міністр Міністерства внутрішніх справ та адміністрації. Він додав, що в середу Сейм ухвалив чергову поправку до закону про допомогу громадянам України, яка передбачає системні рішення для біженців.

У Польщі назвали кількість українських працівників, які сплачують внески до пенсійного фонду

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

8 червня у Варшаві стартували інтеграційні уроки для польських і українських учнів

Україна і Польща домовились запровадити спільний контроль на кордоні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів