Найбільше українців у Польщі взяла на роботу торговельна мережа Biedronka

19:40 4 травня 2022 р.

Фото до новини

На другому місці - виробник м'яса Smithfield Polska, а на третьому - будівельний концерн PORR.

На початку травня у Польщі запровадять новий рівень мінімальної заробітної плати на 2023 рік, яка збільшиться на рекордних у таких випадких понад 400 злотих (близько 2,6 тис. грн). Про це повідомляють польські медіа, пише Dailylviv.com

Таким чином з 1 січня 2023 року мінімальна зарплата становитиме 3 416,30 злотих брутто (сума, яка зазначена у трудовому договорі). За нинішнім курсом це приблизно 22,5 тис. грн.

А українці, які працюють у Польщі, найчастіше якраз отримують мінімальну зарплату.

Найбільше вакансій у Польщі є нині у сфері будівництва і виробництва. А найвищі зарплати, з п'яти найзатребуваніших категорій робітників, саме у водіїв.

Сфери народного господарства і зарплати у них на ринку вакансій:

- водії – 45 280 грн;

- будівництво/ремонт – 36 480 грн;

- виробництво/склад – 30 335 грн;

- гастрономія – 27 865 грн;

- торгівля – 24 380 грн.

Вакансій стає  менше: якщо у березні 2022 року у Польщі було півтори тисячі оголошень про роботу, то в квітні їх стало на 800 менше - лише 700.

Дослідження щодо того, які фірми в Польщі працевлаштували найбільше українців після повномасштабної війни, провело видання wprost.pl. Це дослідження проводили серед понад півтисячі компаній у рамках підготовки рейтингу 50 найкращих роботодавців у Польщі. В анкеті, яку розіслали компаніям, з'явилися два додаткові запитання щодо підтримки українців.  

Результати дослідження показали, що в березні найбільше українців взяла на роботу мережа Biedronka - 106 осіб. Фірма Smithfield Polska, яка є великим виробником м'яса і холодної нарізки, працевлаштувала 92 громадян України. На третьому місці - будівельний концерн PORR. Там у березні знайшло роботу 48 українців. Лише трохи відстала мережа Lidl, яка працевлаштувала 40 громадян України.

У загальному рейтинзі з-поміж 50 найкращих роботодавців у Польщі на першому місці компанія Smithfield Polska, а на другому - Biedronka.

Польща повідомила, скільком українцям ще може запропонувати роботу

Працевлаштування українців у Європі: список вакансій у Польщі, Угорщині, Словаччині, Румунії, Чехії, Молдові, Німеччині

70 тисяч українських біженців вже знайшли роботу у Польщі: де працюють

Польща заохочує українців до роботи і проживання

Українських заробітчан змусять платити податки: кому, скільки і як доведеться віддати

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів